Nyhetssammandrag lördag 23 september 2023

Publicerad 2023-09-23

Skottlossning på pub i Sandviken – två döda, 73-årig man häktad för 34 år gammalt mord, högg sig själv i magen och man död efter fall på Kungliga Operan.

Under torsdagskvällen öppnade en ensam gärningsman eld på en pub i Sandviken. Två personer skadades och två dog. En av de avlidna tros av polis vara måltavlan för attentatet.
Den andra mördade var en oskyldig blind man i 70-årsåldern som var stammis på puben. Detta anses enligt polisen vara en uppgörelse bland kriminella. Någon misstänkt är ännu inte gripen.
– Det har förmodligen kopplingar till kriminell miljö, men jag kan inte säga vilken gruppering det skulle handla om. Det får vi se. Det är mycket förhör gjorda och fler ska genomföras, säger Magnus Jansson Klarin.

En 73-årig man häktades under fredagen för ett mord som begicks för 34 år sedan. Det gäller mordet på en 30-årig thailändsk kvinna som hittades utanför Göteborg 1989.
Den häktade mannen har tidigare varit misstänkt för mordet och har nu efter Kalla Fall-gruppens arbete på nytt blivit delgiven misstanke.
– Vi kommer prata med honom och vad hans inställning är till detta. Sen kommer vi höra folk i hans omgivning, och se om de minns något från den här tiden. Sen kommer vi göra några sedvanliga åtgärder med olika intressanta attiraljer för att se om det är något som kan stärka vår uppfattning, sade åklagare Mats Ihlbom till Dagens Nyheter.

Under fredagseftermiddagen larmades polis och ambulans till en arbetsplatsolycka i Kungsbacka. Det visade sig vara en man i 20-årsåldern som under sitt arbetspass råkat slinta med kniven han använde, varpå han högg sig själv i magen.
Mannen skadades allvarligt, men inte livshotande, och vårdas på sjukhus för sina skador. Incidenten anses vara en arbetsplatsolycka och utreds som en sådan.

En scentekniker som var anställd vid Kungliga Operan arbetade på en balkong cirka tio meter upp. Något hände vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen som gjorde att han föll handlöst ner och slog i golvet.
Mannen togs snabbt till sjukhus med ambulanshelikopter, men skadorna var så pass allvarliga att hans liv inte gick att rädda.
– I nuläget vet vi inte riktigt varför eller hur det här har gått till, säger Jenny Mattsson, pressansvarig på Operan, till Dagens Nyheter.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.