Nyhetssammandrag söndag 24 september 2023

Publicerad 2023-09-24

E6:an har rasat – polis utreder brott, skottlossning mot bostad i Sollentuna, bets av polishund i Hultsfred och explosion vid villa i Södertälje.

Ett ras som skapade ett slukhål fick E6:an att kollapsa utanför Stenungssund under lördagsmorgonen. Fyra fordon, varav en buss, hann köra ner i hålet innan räddningstjänst och polis fick upp avspärrningar.
Tre personer togs till sjukhus med lindriga skador. Orsaken till kollapsen är ännu inte fastställd, men verkar bland annat bero på de kraftiga skyfall som skett tidigare i veckan, vilka ska ha påverkat markstabiliteten under motorvägen.
Men polisen har även inlett en förundersökning gällande grov allmänfarlig ödeläggelse. Enligt polisens hemsida kommer man ”… bl a att höra personal m fl på en närliggande byggarbetsplats där sprängning genomförts. … Ingen person är i nuläget delgiven misstanke om brott.”

Ett flertal skott avlossades mot entrédörren till en bostad i Sollentuna. Det ska enligt vittnesuppgifter ha varit en ensam gärningsman som efter brottet lämnade platsen i en taxibil.
En förundersökning med rubriceringen grovt vapenbrott har inletts, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Inringare till SOS Alarm uppgav att en bil färdades på ett trafikfarligt sätt i centrala Hultsfred, man misstänkte att föraren var påverkad av alkohol.
Flera patruller skickades till platsen, som upptäckte att personbilen kolliderat med staket, stolpar och en byggnad.
Enligt polisens hemsida tog färden ett abrupt slut när fordonet körde in i en vägg. I samband med gripandet av en av dem som befann sig i bilen, blev den misstänkte biten av en polishund.
Ytterligare personer misstänks ha färdats i bilen, men någon ytterligare har ännu inte gripits.

Under natten till lördagen skedde en explosion vid en villa i Södertälje.
– Det har varit någon form av detonation. Vi har varit på plats med två brandstyrkor och yttre befäl, säger Daniel Kaissidis vid Södertörns brandförsvarsförbund till Aftonbladet.
Polis sökte området med både hundar och helikopter, men ingen misstänkt kunde gripas. Dagen innan hade ett misstänkt föremål hittats på samma adress, polis tillkallades tillsammans med bombskyddet som oskadliggjorde föremålet.
Tidigare i veckan hittades ett misstänkt föremål i samma bostadsområde, i det fallet hade inte någon detonation skett innan föremålet hittades. Polisen utreder ett samband mellan de tre händelserna.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.