Nyhetssammandrag torsdag 28 september 2023

Publicerad 2023-09-28

Kvinna högg man med spruta, skottlossning under rån i Helsingborg, barn hittad dött på ett hotell – en anhållen, SD-politikern Lillemor Marcus Jonsson hävdar att hennes katt skickat mejl mm och i Östersund kan eleverna få korv och makaroner till lunch varje dag.

Kvinna högg man med spruta. Polisen har larmats om en kvinna som stuckit en spruta i ryggen på en man i Majorna i Göteborg. Attacken ska ha skett i en bostad i området.
Polis och ambulans är på plats. Mannen, som är i 35-årsåldern, är lindrigt skadad.

Skottlossning under rån i Helsingborg. Polisen har larmats om en rån i Ättekulla industriområde.
En man ska ha blivit hotad och rånad på bland annat en väska av en gärningsperson, enligt polisen.
Larmet inkom klockan 14.32. Klockan 16.15 skriver polisen på sin hemsida att det även förekommit skottlossning i samband med rånet.
Ingen ska ha skadats fysiskt. Platsen är avspärrad och en brottsplatsundersökning pågår.
Polisen vädjar efter tips från personer som iakttagit en förare på en svart motorcykel eller moped som lämnat platsen i samband med rånet. Händelsen utreds som grovt rån.

Barn hittat dött på hotell – en anhållen. En person har anhållits efter att ett barn hittats dött i Växjö, rapporterar Smålandsposten.
Enligt uppgifter till tidningen är den anhållna anhörig till barnet, som hittades död på ett hotell.
– Vi utreder ett dödsfall med oklara omständigheter som skett i centrala Växjö under natten till tisdagen. Åklagaren har anhållit en person, säger Robert Loeffel vid polisen i Region Syd till tidningen.
Personen är misstänkt för är vållande till annans död.

SD-politikern Lillemor Marcus Jonsson la ut en bild från medierapporteringen kring ett mord på en kriminell person. Bilden pryddes med hjärtan, champagneflaskor och festsymboler.
Lillemor Marcus sa redan från början att det måste varit hennes katt som skapade bilden och publicerade den. Så fort hon såg inlägget tog hon bort det, berättade hon i somras för Dagens Kalmar.
SD uppmanade henne att ta en timeout. Nu är hon tillbaka, och hävdar fortfarande att katten låg bakom.
– Jag kan förstå att folk inte tror på mig. Folk verkar tro att katten har gjort bilden och så är det så klart inte, säger Lillemor Marcus Jonsson till Barometern.
Enligt SD-politikern – som sitter i kommunfullmäktige, utbildningsnämnden och Kalmarhem AB:s styrelse – har katten legat bakom digital kommunikation tidigare.
Den har mejlat till hennes hyresvärd, lagt sig i en affär på Marketplace och ringt till hennes väninna mitt i natten, skriver Barometern.

I Östersund kan eleverna få korv och makaroner till lunch – varje dag, enligt ett förslag, som P4 Jämtland också rapporterat om.
Men idén går inte hem hos alla.
– Det är aldrig bra att äta samma mat varje dag, säger Liselotte Schäfer Elinder, professor i folkhälsovetenskap.
Under tisdagen kom förslaget om att servera en fast maträtt varje dag till skolelever i Östersund.
Det är Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna i kommunen som inkommit med motionen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.