Nyhetssammandrag söndag 8 oktober 2023

Publicerad 2023-10-08

Man död – två kvinnor gripna, Helsingborg drönarövervakas i tre månader, beslagtagit av 74 ton stulna oliver, tre personer häktade efter rymning från Sis-hem och elev lämnade kranen på – blev en dyr historia.

Man död – två kvinnor gripna. En man i 25-årsåldern har dött i Malmö, skriver polisen på sin hemsida.
Ambulans och räddningstjänst larmades under gårdagen till en lägenhet med anledning av ett sjukdomsfall dit även polis skickades. Mannen fördes till sjukhus där han senare förklaras död.
Polisen kan inte utesluta att mannen utsatts för brott och en förundersökning om mord är inledd. Två kvinnor i 30-årsåldern är gripna.

Nu ska Helsingborg drönarövervakas i tre månader. Efter tre skjutningar på en vecka inför polisen i Helsingborg drönarbevakning i större delen av staden. Beslutet gäller fram till den 6 januari.
– Vi har fler och fler som är utbildade på drönare och fler maskiner. Med beslutet har vi möjlighet att använda dem som ett komplement till våra fasta kameror. Framför allt kommer vi att flyga eftermiddag, kväll och natt, säger Karim Ottosson till nyhetsbyrån.
Syftet med drönarbevakningen är att förhindra, förebygga och upptäcka allvarlig brottslighet.

Spansk polis har beslagtagit 74 ton stulna oliver söder om staden Sevilla, rapporterar Reuters.
Tolv personer greps i staden Pilas misstänkta för att vara involverade i stölden.
Spanien är världens största producent av oliver och olivolja men efter värmeböljor och torka har produktionen rasat. Vilket har fått priserna att öka. Men även stölderna.
I september stals cirka 6 000 liter olivolja från en tillverkare i Terraverne. Några dagar senare stals 50 000 liter från ett annan tillverkare i Carcabuey, Cordoba, skriver Reuters.

 Tre personer har häktats under lördagen misstänkta för att ha hjälpt en person att rymma från Bärby Sis-hem i Uppsala, rapporterar P4 Uppland.
De häktade är alla män i 20-årsåldern hemmahörande i Stockholmsområdet.
De greps under torsdagseftermiddagen tillsammans med den fritagne kort efter rymningen.

En elev på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping ”busade” till det tidigare i september och lämnade en kran på efter att ha stoppat papper i vasken, skriver Jönköpings-Posten.
Incidenten ska ha skett på en fredag och vattnet ska ha runnit under hela helgen.
Upptäckten gjordes veckan därpå av en lokalvårdare som upptäckte flera centimeter vatten på golvet.
Räddningstjänst fick rycka ut till skolan och en yta på 180 kvadratmeter skadades i samband med översvämningen.
Notan på händelsen blev närmare 80 000 kronor.
Händelsen är polisanmäld men det är fortfarande okänt vem som ligger bakom incidenten.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.