Nyhetssammandrag måndag 9 oktober 2023

Publicerad 2023-10-09

Femtonåriga Henrik har hittats död, man häktad för mordförsök på köpcentrum i Malmö, skelettdelar hittade i Söderhamn och man död efter olycka med fyrhjuling.

Femtonåriga Henrik från Alingsås försvann i början av veckan under mystiska omständigheter.
Flera unga personer ha gripits och anhållits. Nu har den första misstänkte häktats. En 15-årig pojke har nu på sannolika skäl häktats för mord.
Polis och åklagare har hittills varit väldigt förtegna kring förundersökningen, men under söndagen gick polisen ut med att Henrik har hittats död.

I tisdags öppnade en man eld vid ett köpcentrum i Malmö. En man hittades träffad på en parkering. Brottsoffret blev allvarligt, men inte livshotande skadad.
En man i 23-årsåldern greps och har nu häktats för mordförsök och grovt vapenbrott. Enligt uppgift var detta en uppgörelse bland kriminella.

 Under lördagen hittades mänskliga kvarlevor av en svampplockare i ett skogsområde i Söderhamn. Polis har konstaterat att det är ett mänskligt skelett.
– Det är skelettdelar som har hittas. Vi har inte kunnat bedöma hur länge personen legat där, ålder eller kön, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.
En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts och kvarlevorna har sänts till Rättsmedicinalverket för analys och förhoppningsvis identifiering.

 Under lördagskvällen var en man ute och körde med sin fyrhjuling i Finspång. Han tappade av någon anledning kontrollen över fordonet, varpå den välte.
Föraren klämdes fast och skadades allvarligt. Trots att räddningspersonal var snabbt på plats och såg till att offret kom iväg till sjukhus, så gick hans liv inte att rädda.
Händelsen utreds av polis, men det finns inget i nuläget som tyder på att det var något annat än en olycka.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.