Nyhetssammandrag lördag den 14 oktober 2023

Publicerad 2023-10-14

Hundratals bombhot, två kvinnor skjutna till döds i södra Stockholm, polis skadad vid ingripande och husvagn exploderade.

Under fredagsmorgonen larmades polisen i Litauen om att minst 750 bombhot riktats mot ett stort antal skolor över hela landet.
En stor insats inleddes, ett antal skolor evakuerades, men efter en genomsökning hittades inte några föremål innehållande explosiva ämnen.
Såväl i Lettland som i Estland har det förekommit liknande incidenter. Polisen utreder samband. Ingen har ännu gripits.

Två kvinnor sköts till döds i en villa i Tullinge, 20 respektive 60 år gamla. En ensam gärningsman tog sig in i huset och öppnade eld. Ytterligare tre personer befanns sig i villan, en vuxen och två barn, som klarade sig utan fysiska skador.
Det här var ännu ett våldsdåd som hör till den konflikt som pågår inom det kriminella Foxtrotnätverket. Just denna adress attackerades eftersom en känd manlig artist bor där, han är inte själv kriminell, men är släkt med en 20-åring som har kopplingar till nätverket.
Två personer greps, en taxichaufför och en 16-åring. Bägge anhölls inledningsvis, men en av dem släpptes under fredagseftermiddagen. Åklagare har dock inte uppgett vem av de två som försattes på fri fot.

Polis kallades till en adress i Lysekils kommun med anledning av någon form av bråk.
Anländande patrull attackerades av en person som hann skada en polis innan vederbörande fängslades och greps som misstänkt för grovt våld mot tjänsteman.
– Hen ska ha blivit slagen med något tillhygge i ansiktet och fått skador, bland annat spräckt ögonbryn, säger Hans-Jörgen Ostler på polisen till tidningen Bohusläningen.

Polis och räddningstjänst larmades till Kungsgårdens camping i Sandviken natten till fredagen efter att flera personer ringt SOS Alarm om en explosion.
Det visade sig att en husvagn drabbats av en gasexplosion. En 45-årig man fick brännskador och fördes till sjukhus vår vård. Polis har inlett en förundersökning med rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.