Nyhetssammandrag måndag 30 oktober 2023

Publicerad 2023-10-30

Hollywoodstjärnan Matthew Perry hittad död, tre minderåriga misstänkta för sprängdåd släppta, fyllda fylleceller i Borås och man knivhuggen vid rånförsök.

Matthew Perry, stjärnan som är mest känd som karaktären Chandler Bing från 90-tals-serien ”Vänner”, hittades vid midnatt natten mot söndagen svensk tid, död i sitt hem i Los Angeles.
Enligt uppgift hade han drunknat i sin jacuzzi efter att ha fått en hjärtinfarkt.
I nuläget finns inget som tyder på brott, men polisen utreder ändå händelsen för att säkerställa att inget misstänkt ligger bakom dödsfallet. Perry blev 54 år gammal.

Två flickor och en pojke, alla under 18 år, anhölls efter ett sprängdåd i Nacka, söder om Stockholm. De har nu efter genomförda utredningsåtgärder släppts och är inte längre misstänkta för brott.
”De tre unga personer som har suttit anhållna efter beslut av åklagare har försatts på fri fot. Åtgärder inom förundersökningen har kunnat påvisa att de inte längre ska vara misstänkta för brott. Utredningsarbetet har pågått hela helgen med oförminskad styrka”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Borås har haft mycket att göra den gånga helgen. Stök bland de som är ute och festar både fredagen och lördagen har inneburit att alla 16 fyllecellerna blivit fullbelagda, något som tvingade polisen att köra gripna till Allingsås. Detta rapporterar P4 Sjuhärad.
– Det går att konstatera att det är mycket fylleriärenden. Det är både lönehelg och halloween, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Under natten till söndagen försökte två personer råna en ensam man i stadsdelen Rosengård i Malmö.
Brottsoffret vägrade lämna ifrån sig mobiltelefonen och då högg en av gärningsmännen honom i benet. Rånarna flydde sedan platsen.
Mannen togs till sjukhus för vård. En polisanmälan har upprättats gällande försök till rån och grov misshandel. Ingen misstänkt har ännu gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.