Nyhetssammandrag onsdag 1 november 2023

Publicerad 2023-10-01

Kvinna sköts av polis i Paris, snöspår fångade inbrottstjuv, kackerlackor tvingar restaurang att stänga och grovt rån i Mölndal.

Vid en tågstation i Paris har fransk polis skjutit verkanseld mot en kvinna som agerat hotfullt. Enligt uppgifter från tidningen Le Parisien, ska kvinnan ha hotat med att utlösa en bomb och i samband med detta har ropat ”Allahu akbar”.
Den misstänkte har tagits till sjukhus för vård av sina skador som uppges vara allvarliga men sannolikt inte livshotande.

Under tisdagsmorgonen larmades polis om ett misstänkt villainbrott i Tierp. Patrullen på plats pratade med fastighetsägaren och kunde konstatera att den misstänkte inte längre fanns på plats.
Men de hittade snart spår i snön. Efter att ha följt fotspåren påträffades en person som försökte fly.
Den misstänkte greps och en förundersökning om stöld genom inbrott inleddes.

En restaurang i centrala Stockholm har tvingats stänga efter att miljöförvaltningen gjort en oannonserad kontroll efter att ha fått in klagomål från allmänheten.
På plats kunde inspektörerna konstatera att det fanns både levande och döda kackerlackor i lokalerna.
– Det var ett klagomål från en gäst som föranledde vårt besök. Restaurangen är fortsatt stängd i väntan på en uppföljande kontroll, säger Petra Skärlina Fogelsjöö, enhetschef på miljöförvaltningen, till Nyhetsbyrån Siren.

En person blev i Mölndal utsatt för ett väpnat från av vad som tros var två pojkar i 14-årsåldern. Två maskerade gärningspersoner hotade brottsoffret med ett pistolliknande föremål och en kniv. Gärningsmännen slog offret i ansiktet. De fick med sig en mobiltelefon och kontanter. Telefonen hittades en bit från brottsplatsen. Någon misstänkt har ännu inte gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.