Nyhetssammandrag fredag 3 november 2023

Publicerad 2023-11-03

Fel man skjuten vid förväxling, hovrätten fastställer Ibou “Louise Gucci” Badjies straff på 18 år, skottlossning mot portdörr i Tyresö och körde på 15-årig flicka - flydde platsen.

Den man i 30-årsåldern som blev skjuten i en biljardhall i Malmö under onsdagskvällen, tros har blivit förväxlad med den egentliga måltavlan.
Personen som polisen tror är den riktiga måltavlan har kopplingar till Foxtrot-nätverket. Mannen vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Polisen arbetar nu för att hindra hämndattentat.
– Vad vi vet historiskt är att när en skjutning av detta slag inträffar är risken för våld och hämndaktioner stor. Vi arbetar intensivt med att kyla ner konflikter och identifiera inblandade personer, säger polisens  Nils Norling till TV4.

 Ibou “Louise Gucci” Badjie dömdes till 18 års fängelse av tingsrätten för att ha beordrat pojkar i 14-15 årsåldern att skjuta ihjäl ett antal personer. Han ska själv ha följt order från Kurdiska räven – Rawa Majid. Fem unga tonårspojkar ska har fått order att döda. Totalt har sex personer dömts i det aktuella målet. Nu har hovrätten fastställt straffet på 18 år, övriga fick betydligt lägre straff.

Under natten mot torsdagen larmades polis om skottlossning i Tyresö, söder om Stockholm. Det var i stadsdelen Bollmora som höga smällar hörts under natten, men inledningsvis hittades inga tecken på skottlossning.
Under morgonen upptäckte boende tre skotthål i en entrédörr. Området spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes. Polisen har ännu inte gått ut med om det finns någon person i flerfamiljshuset som är kriminell eller har anknytning till något gäng.
En förundersökning om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, är inledd. Ingen har ännu gripits.

 Vid 15:30-tiden under torsdagen blev en flicka på moped i 15-årsåldern påkörd av en bil i Varberg. Skadeläget är oklart, men hon var vaken och talbar när ambulans förde henne till sjukhuset.
Föraren av bilen flydde platsen och har ännu inte gripits. En förundersökning gällande smitning från trafikolycka, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.