Nyhetssammandrag lördag 11 november 2023

Publicerad 2023-11-11

Man knivhuggen och slagen med stekpanna, tre personer har dömts till livstids fängelse för mord, en varghybrid har upptäckts i Norrbotten, fartyget Marco Polo har lämnat svenskt vatten, och en släkting till kungen misstänks ha köpt sex på en thaisalong.

Man knivhuggen och slagen med stekpanna. Polisen har larmats om en misshandel i Landskrona.
En man i 30-årsåldern ska ha larmat polisen om att han blivit knivhuggen i rumpan och bröst flera gånger, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna.
Enligt kanalen har två gärningsmän även slagit mannen med en stekpanna.
Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Polisen uppger att skadeläget är oklart.
Två personer är gripna, uppger polisen. Misshandeln utreds som försök till mord.

Tre personer döms till livstids fängelse för mordet på en 23-årig man i februari 2022 i Söderhamn. Ytterligare en man skadades allvarligt när han träffades av skotten.

Varghybrid upptäckt i Norrbotten. I slutet på oktober kunde Länsstyrelsen i Norrbotten konstatera att ett stort hunddjur rört sig vid Svartberget mellan Jokkmokk och Gällivare kommun, skriver man i ett pressmeddelande.
Genom DNA-analys från ett renkadaver har man sedan kunnat konstatera att det handlar om en varg med hundgener, en så kallad varghybrid.
Hybriden tros vara en invandrad individ med finsk-ryskt påbrå. Totalt rör det sig om två vargar.

Fartyget Marco Polo har lämnat svenskt vatten. Idag avslutade kustbevakningen insatsen kopplat till fartyget Marco Polo som gick på grund utanför Blekinges kust.
Klockan 08.55 lämnade Marco Polo svenskt vatten och bärgades mot Gdansk i Polen. Fartyget beräknas var framme tidigt lördag morgon i Polen.
Arbetet fortsätter dock med att ta upp olja nära stränderna. Just nu uppskattar man att det finns tio ton utsläppt olja kvar som inte hittats.
– Marco Polo är det största och mest komplicerade operation som vi haft i Kustbevakningen i modern tid. Vi fick ett dåligt utgångsläge i och med att hon släppt ut så mycket olja vid den första grundstötningen, fyra sjömil från platsen där hon sedan ställde sig på grund, säger Kalle Isaksson, räddningsledare på Kustbevakningen.

En släkting till kungen misstänks ha köpt sex på en thaisalong. Brottet preskriberas dock på söndag och nu söker polisen intensivt för att kunna delge mannen domstolens stämningsansökan.
Enligt uppgifter till Expressen har polis sökt honom i hans hem som ägs av kungahuset, hos bekanta och även kontaktat hovet.
Charlotte Nordström är åklagare i ärendet som gäller en man i 50-årsåldern, en släkting till kungafamiljen.
Mannen är misstänkt för att ha köpt sex i ett stort koppleriärende kring en massagesalong på Östermalm.
Åklagaren fick förundersökningen i veckan och lämnade in sitt åtal direkt. Redan på söndagen preskriberas brottet.
– Vi gör ett försök och åtalar. Sedan får vi se om han hinner bli delgiven i tid. Det är kanske mindre troligt, men då har vi åtminstone försökt, sa Charlotte Nordström i samband med att åtal väcktes i onsdags.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.