Nyhetssammandrag onsdag 27 december 2023

Publicerad 2023-12-27

Stack från notan efter julmiddag för 80 000 kronor, person räddad ur klädcontainer, sexköp i Malmö ökar, djur svalt till döds på bondgård och ilskna gäss vaktar fängelse i Brasilien.

Stack från notan efter julmiddag för 80 000 kronor. Ett större sällskap lämnade en restaurang i Malmö på juldagen utan att ha betalat för sig, rapporterar SVT Nyheter Skåne.
Notan ska ha landat på ungefär 80 000 kronor. Enligt P4 Malmöhus bestod sällskapet av ett 30-tal personer.
Larmet om springnotan kom in till polisen vid 23-tiden på juldagen och polisen kunde stoppa en del av sällskapet i en taxi, som de hoppat in i utanför krogen.
En man i 45-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, som båda befann sig i taxin, misstänks nu för bedrägeri.

Person räddad ur klädcontainer. En person har räddats ur en klädcontainer i Trollhättan på tisdagsförmiddagen, skriver P4 Väst. Enligt kanalen satt personen fast i flera timmar.
Räddningstjänsten som larmades till platsen fick bryta upp containern.
Personen ska ha varit nedkyld men behövde inte köras till sjukhus.

Sexköpen i Malmö ökar. Polisen i Malmö har noterat en ökning av antalet sexköp de senaste månaderna, rapporterar SVT Nyheter Skåne.
Enligt områdespolisen Elisabeth Cewers genomförs omkring hundra köp varje dag – bara via sajter på nätet. Utöver det säljer ett 80-tal massagesalonger sex.
Kvinnorna reser ofta mellan Stockholm, Göteborg och Malmö och stannar bara i några veckor.
– Sen är det som att männen tröttnar och vill ha nya tjejer, säger Cewers.
Malmöpolisen har lagt märke till att det finns allt fler ukrainska kvinnor på prostitutionssajterna. Cewers menar att det delvis kan förklaras av det pågående kriget.

Djur svalt till döds på bondgård. När Länsstyrelsens djurskyddskontrollant gjorde en oanmäld inspektion på en bondgård i Östergötland hittades flera djur avlidna liggandes i sin ladugård och de nötkreatur som levde fick varken mat eller vatten, rapporterar P4 Östergötland.
Inne i byggnaden fanns foderbord som vissa av djuren inte nådde fram till och flera andra brister kunde noteras, vilket ledde till ett beslut om ett omedelbart omhändertagande av samtliga cirka 80-talet djur.

Ilskna gäss vaktar fängelse i Brasilien. Det är inte ofta man ser gäss vagga runt på fängelseområden – men i södra Brasilien har det blivit verklighet, rapporterar SVT.
Fåglarna som kallas för ”gässagenter” vaktar på grönområdet mellan fängelsets innerstängel och yttervägg.
Fåglarnas vaksamhet och distinkta tuta gör dem till utmärkta vaktdjur, enligt personalen.
Enligt fängelsedirektören Marcos Roberto de Souza är fjäderfäna både billigare och bättre än deras tidigare vakthundar.
– Vi har elektronisk övervakning, personlig övervakning och slutligen övervakningen av gässen, som ersatte hundarna, säger han.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.