Nyhetssammandrag måndag 1 januari 2024

Publicerad 2024-01-01

Godistillverkare stäms på fem miljoner dollar, polistillslag mot porrklubb i Stockholm, pojkar skadade av fyrverkerier och rekordmånga fastighetsmäklare förlorar sin registrering.

Den amerikanska godistillverkaren Hershey´s gav ut ett Halloweenchokladgodis med pumpasmak. Men själva chokladgodiset som fanns i paketet såg inte ut som det som fanns avbildat på omslagspappret.
En kvinna som köpt godiset blev så besviken att hon stämde tillverkaren på fem miljoner dollar. I stämningsansökan framgår bland annat att ”konstnärliga detaljer” som fanns på omslaget, saknades på godiset.

 Under lördagskvällen slog polisen till mot porrklubben Blue Vision, som ligger på Kungsholmen i centrala Stockholm. Tre personer greps på plats som misstänkta för bland annat köp av sexuell tjänst. Efter genomfört förhör, släpptes de.
– Det var en kontroll som gjordes utifrån ett tips som inkom gällande misstänkt koppleri. Det var ett flertal patruller som deltog eftersom det var ett större antal personer på plats som skulle kontrolleras, säger Niklas Berglund vid polisen till tidningen Nongrata.

Flera pojkar boende i Halmstad stod på en balkong och avfyrade fyrverkerier. En av pojkarna blev träffad och skadades.
Han fick brännskador på sina kläder och på sitt ena öra, och fick uppsöka sjukhus för vård.
Polis var på plats och en anmälan upprättades om framkallande av fara för annan och vållande av kroppsskada, en av de minderåriga pojkarna som var på plats är misstänkt för brott.

 Under 2023 har mer än 30 fastighetsmäklare förlorat sin registrering, det är nästan en fördubbling jämfört med 2022.
Det är ett resultat av att fastighetsmäklarinspektionen har ökat sin kontroller av mäklare.
Det som framförallt kontrollerats är om de har skulder hos Kronofogden, om de betalat sin årsavgift eller om de finns med i belastningsregistret.
– Vi tittar framförallt på förmögenhetsbrott, ekonomisk brottslighet och våldsbrott. De kategorierna är väl kanske särskilt allvarliga utifrån mäklarens uppdrag, och även penningtvättsbrott, säger han till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.