Nyhetssammandrag torsdag 4 januari 2024

Publicerad 2024-01-04

Explosion i flerfamiljshus - rasrisk, brand i Broby, älg våldgästade äldreboende och man frös ihjäl på isen.

Under tisdagskvällen inträffade en kraftig explosion i Mölndal. Det var en flera kilo tung sprängladdning som detonerade i trapphuset till ett flerfamiljshus.
Detonationen ska ha ekat och hörts över nästan hela Göteborg. Polis och räddningstjänst var på plats och beslut fattades om att evakuera byggnaden på grund av rasrisk.
Inga personskador finns rapporterade. Polisen arbetar utifrån teorin att detta handlade om att någon från den kriminella världen ville skicka ett budskap till någon av de boende.
– Ett extremt oförsiktigt sätt att sända ett budskap. Risken att skada tredje man var otroligt stor. Vem som helst kunde ha passerat in eller ut ur porten vid tillfället, säger Christian Nylén till Göteborgs-Posten.

En kraftig brand utbröt i en träbyggnad i Broby, som ligger strax utanför Kristianstad. Byggnaden ska vara av äldre karaktär och har tidigare fungerat som vandrarhem, men stod nu helt tomt och öde. Branden utvecklades snabbt och flera bostäder runt träbyggnaden evakuerades på grund av spridningsrisken. Ingen brandorsak är ännu fastställd. En förundersökning gällande mordbrand har inletts.

Under onsdagen tog sig en älg in på ett äldreboende i Valbo i Gävle. Allt började med att två älgar gick genom isen i Gävleån.
Räddningstjänsten lyckades få upp dem, men en av dem var så förvirrad att den sprang in genom ett fönster in en tom lägenhet på äldreboendet.
Då det inte gick att få ut älgen på ett säkert sätt, beslutades att den skulle avlivas, en jägare sköt ihjäl älgen.

En 30-årig man har hittas död på en frusen sjö i Luleå. Polis och ambulans larmades till platsen där man kunde konstatera att mannen legat där under många timmar och frusit ihjäl.
Någon misstanke om brott finns inte, varför mannan befunnit sig på isen har ännu inte fastställts.
– Han hade iakttagits av en person under morgonen, som då trodde det var skräp. Men senare åkte personen dit och tittade, säger polisens RLC-befäl Roger Söderlund till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.