Nyhetssammandrag fredag 5 januari 2024

Publicerad 2024-01-05

Kvinna stoppad med egenmonterade blåljus på sin bil, misstänkt dubbelmord, borttappad klocka värd halv miljon söker sin ägare och polishästar smittade av herpes.

En privatperson uppmärksammade en bil som körde på Stockholms gator med blåljusen påslagna, men fordonet verkade inte vara en riktig civilbil.
Vittnet ringde polisen och påtalade sina misstankar. En polispatrull hann ifatt bilen på Strandvägen och stoppade den.
En kvinna i 25-årsåldern satt bakom ratten och delgavs misstanke om brott mot trafikförordningen eftersom hon själv hade monterat blåljus på sin bil. De falska blåljusen monterades ner på plats och beslagtogs.

Två avlidna personer har hittats i ett nedbrunnet flerfamiljshus i Kärrgruvan i Nordbergs kommun. Räddningstjänst kallades till platsen vid lunchtid under onsdagen, men när de anlände så var huset övertänt och det bedömdes att det inte gick att rädda.
Arbetet gick då ut på att förhindra spridning av elden till närliggande fastigheter. Två kroppar hittades i brandmassorna. Vad som föranledde branden håller på att utredas. En förundersökning om mord och mordbrand är inledd.
– Det är omständigheter som gör att vi utreder som det, men vi kan inte gå in på det mer eftersom det är pågående förundersökning, säger polisen Magnus Jansson Klarin till SVT.

En privatperson hittade en klocka på en gata i centrala Stockholm under nyårsdagen. Helt enligt regelverket lämnades den in på närmaste polisstation, men ännu har ingen kommit in och sagt sig vara ägare.
Att så inte skett är konstigt, detta med tanke på att klockan är av märket Audemars Piguet och värd minst en halv miljon kronor.
Om någon känner igen klockan måste man kunna visa kvitto eller annat som bevisar ägandet.
– Det finns saker på baksidan av klockan som ägaren måste kunna berätta vad det är, säger Magnus Alensand, gruppchef på polisområde Citys kansli i Stockholm till Aftonbladet.

Ett antal polishästar i Göteborg har smittats av ett herpesvirus, enligt P4 Göteborg. Av de 18 hästar som finns i tjänst, så har tio drabbats av smittan.
Dock är inget av djuren allvarlitg sjukt. Det tros att smittan kommer från en ridklubb som ligger cirka 500 meter från polisrytteriet.
Omkring 25 hästar har blivit sjuka och ridklubben är satt i karantän. Efter att sista hästen är feberfri kommer karantänen att fortsätta i minst 21 dagar för att hindra vidare smittspridning.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.