Nyhetssammandrag tisdag 23 januari 2024

Publicerad 2024-01-23

Man huggen med kniv i Märsta, häktade bestulna i Karlstad, polisbil i krock, alltfler utomstående skadas i kriminella konflikter och nämndeman stal toalettpapper från domstolen.

En 40-årig man hittades i Märsta, norr om Stockholm, med stickskador. Brottsoffret fördes till sjukhus för vård, skadeläget har dock inte offentliggjorts.
En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen misstänkt har ännu gripits.
– De initiala uppgifterna ger att det ska vara en brottsplats utomhus, så vi har spärrat av och kommer att skicka tekniker till platsen, säger Sylvia Odin, vakthavande befäl vid polisen.

 Ett antal frihetsberövade personer har blivit bestulna medan de varit intagna på häktet i Karlstad. Alla som skrivs in måste lämna ifrån sig värdesaker, och nu har alltså bland annat kontanter försvunnit. Misstankarna är riktade mot häktespersonal.
– Det har skett vid två tillfällen senaste året som jag har kännedom om och det har varit kontanter båda gångerna, så det är uppenbart att vi har ett bekymmer kring detta, säger häkteschefen Cecilia Wärn till Nya Wermlands-Tidningen.

 Under söndagen krockade en polisbil med en personbil strax utanför Mora. Minst en av de två färdande i personbilen fördes till sjukhus för vård av lindrigare skador. Ingen i patrullbilen uppges ha skadats.
Det var inte under en utryckning som krocken skedde. Det finns ingen misstanke om brott.

 Antalet icke-kriminella som skadas för att de är vän eller släkt med gängkriminella, har ökat.
De utomstående som skadas eller dödas av sprängdåd och skottlossningar har mer än fördubblats jämfört med 2022.
– Vi har haft flera konflikter inom den kriminella miljön och intensiva perioder där de här aktörerna har riktat väldigt mycket våld mot varandras nätverk, säger Erik Åkerlund, kommenderingschef vid Stockholmspolisen, till Ekot.

 En nämndeman som är verksam vid en domstol i Stockholmsområdet har tagits på bar gärning med att stjäla toalettpapper.
Misstankar uppstod mot nämndemannen och till slut konfronterades han i samband med en stöld.
Enligt en incidentrapport från domstolsverket är stölderna av ”… en inte ringa omfattning …”, detta rapporterar nyhetsbyrån Siren. Stölderna är polisanmälda.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.