Nyhetssammandrag torsdag 25 januari 2024

Publicerad 2024-01-25

Deltog i massaker - döms till 808 års fängelse, guldsmed dömd till fängelse efter att ha lurat över hundra kunder, pojke hittad knivskadad i Malmö, förare med 3,25 promille i blodet åtalas och stor polisinsats mot Foxtrotnätverket.

En domstol i Guatemala har dömt en person till 808 års fängelse för att ha deltagit i en massaker 2008 där 15 medborgare från Nederländerna och Nicaragua mördades.
Mannen hade varit på flykt i 13 år, men greps 2022. Den dömde fick 50 år för varje mord plus åtta år. Tillägget fick han för sitt medverkande i ett kriminellt nätverk som sysslat med narkotikahandel.

En man från Södertälje som drivit en guldsmedsbutik har dömts till fängelse i två år och sju månader för bedrägeri, förskingring och bokföringsbrott av tingsrätten.
Genom sin butik lurade han över hundra kunder som lämnat in sina smycken för reparation, en stor del av smyckena pantade mannen.
Mycket av stöldgodset har inte återfunnits. Det var en far och en son som ägde butiken, misstankarna mot fadern avskrevs, medan sonen åtalades och nu har han alltså dömts av Södertälje tingsrätt.

En pojke hittades under onsdagen svårt skadad i Rosengård i Malmö.
Han hade blivit huggen och stucken av en kniv. Polis inledde en stor insats i området. Ett flertal patruller och även hundar, deltog i sökandet.
Ingen misstänkt lokaliserades dock. En förundersökning om försök till mord har inletts.

En 55-årig bilförare greps av polis i november förra året efter en singelolycka strax utanför Arvidsjaur.
Mannen var så pass berusade att han var nära medvetslöshet. Det skulle komma att visa sig att föraren hade 3,25 promille i blodet.
I bilen hittades även tre jaktvapen, ett var skarpladdat. Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och brott mot vapenlagen.

Under onsdagen genomfördes en stor polisinsats mot flera adresser i Avesta. Enligt Aftonbladet gällde det en insats mot ”Benzemas”-falangen inom Foxtrotnätverket.
Bland annat beslagtogs vapen och kontanter. Ett stort antal personer har gripits.
– Det har föregåtts av en längre tids arbete och ett flertal personer är gripna. Insatsen är en del i ett större arbete. Även om den här problematiken har drabbat storstadsregionerna främst är det en angelägenhet i hela landet säger Martin Öhman, chef för lokalpolisområde Falun till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.