Nyhetssammandrag lördag 27 januari 2024

Publicerad 2024-01-27

Man överlämnade vapen till polisen - döms ändå, misstänkt mord i Göteborg, kvinna föll av färja, misstänkt explosion i Norrköping och man stickskadad i Helsingborg.

En man blev beordrad att förvara en påse med vapen och ammunition från en grovt kriminell. Mannen var rädd, men kontaktade slutligen polisen och lämnade över påsen.
Nu har hovrätten dömt honom till två års fängelse.
I tingsrätten blev straffet ett år med hänsyn till att han frivilligt lämnat över vapnen och hade medverkat i utredningen. Men hovrätten valde alltså att dubbla straffet, vilket man menar ger honom ett år i straffrabatt.
I domen skriver de:
“Av NN:s berättelse, som det saknas anledning att ifrågasätta, framgår att han inte själv initierat överlämnandet av vapnen och ammunitionen eller utlovats någon betalning för sin del i hanteringen.
Det har inte heller framkommit att han haft någon närmare kännedom om vad vapnen skulle användas till. Alldeles oavsett det nu nämnda uppgår straffvärdet för brottet till i vart fall tre års fängelse”.

Under torsdagskvällen hittades en död person i en lägenhet i Hisingsbacka i Göteborg. Eftersom det finns oklara omständigheter kring dödsfallet så har en förundersökning avseende misstänkt mord inletts.
En 70-årig man som befann sig i bostaden greps och anhölls sedan på beslut av åklagare för mord.

En kvinna föll under fredagen överbord från en färja som går mellan Helsingborg och Helsingör. Passageraren åkte med M/S Aurora när hon av ännu okänd anledning hamnade i vattnet.
Ett annat skepp, M/S Pernille var snabbt på plats och räddade kvinnan. Vid landstigning väntade en ambulans som förde henne till sjukhus för vård.
Enligt uppgift var hon kraftigt nedkyld, men i övrigt har inget offentliggjorts om skadeläget.

En hög smäll i Norrköping fick flera personer att larma polis och räddningstjänst. Ett flertal patruller skickades till platsen.
En genomsökning av området kunde dock inte hitta något spår efter en explosion. Efter en större sökning, kunde polis konstatera att någon detonation inte skett i det aktuella området.

En man i Helsingborg hittades skadad av någon form av knivliknande vapen. Polis och ambulans larmades och brottsoffret fördes till sjukhus för sina skador.
Skadeläget är oklart, men mannen var talför när han fördes iväg. Polis har spärrat av och sökt i området, men ingen har gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.