Nyhetssammandrag söndag 28 januari 2024

Publicerad 2024-01-28

Död person hittad i Ullared, amerikanska delstaten Alabama vill hjälpa till med avrättningar, barnlek ledde till polisinsats och misstänkt grov misshandel norr om Stockholm.

En person hittades under lördagen död i ett skogsparti vid Ullared i Falkenbergs kommun. En stor polisinsats inleddes och ett större område spärrades av.
Sent under lördagen hade polisen ännu inte identifierat den avlidne, vilket är skälet att polis inte gått ut med kön eller ålder. Det finns omständigheter som gör att mord inte kan uteslutas. Polisen är i detta skede av förundersökningen förtegen.

Under fredagen erbjöd den amerikanska delstaten Alabama andra delstater hjälp med att avrätta dödsdömda med hjälp av gaskammaren. Delstaten gick ut med sitt erbjudande bara några få timmar efter att de avrättat sin första dömde mördare med hjälp av den kritiserade metoden.
Många instanser och organisationer menar att det är ett inhumant sätt att avrätta på, då den som dödas kvävs genom kvävegas.
Det ska enligt uppgift finnas 43 fångar i Alabama som själva valt att kvävas till döds istället för att avrättas genom giftinjektion.

Polis larmades till en lägenhet i Stockholmsområdet för ett misstänkt bråk i en lägenhet. Grannar hade rapporterat att de hört en man bråka med en kvinna. Även höga dunsar rapporterades.
Patrullen som anlände insåg dock snabbt att det bara var några barn som lekte högljutt. Polis lämnade platsen utan att upprätta någon rapport. Ingen är misstänkt för något brott.

Under lördagen blev med man knivhuggen i en lägenhet i Jakobsberg, norr om Stockholm. Den skadade fördes i ambulans till sjukhus, lindrigare skador. En förundersökning om grov misshandel har inletts.
– Gärningsmannen är troligtvis en annan man som också befunnit sig i lägenheten. Vi larmades dit under morgonen men den misstänkta var inte kvar då, säger polisen Ola Österling till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.