Nyhetssammandrag lördag 10 februari 2024

Publicerad 2024-02-10

Utredning mot Foxtrot-kopplad åklagare läggs ned, väktare bevakar krockade elbilar, 40 000 kronor i böter för isig vindruta, SD-politiker avgår efter avslöjande om Adolf-tatuering och 620 kilo kokain hittat i salt.

Utredning mot Foxtrot-kopplad åklagare läggs ned. Utredningen mot en åklagare som är släkt med gängtoppen Ismail ”Jordgubben” Abdo läggs ner, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Åklagaren utreddes för tjänstefel med misstanke om att hon haft ärenden med koppling till Abdo.
– Utredningen har inte kunnat visa att de personer som varit involverade, i de ärenden där åklagaren varit förundersökningsledare, haft koppling till det påstådda kriminella nätverk där en släkting till åklagaren påstås vara eller har varit en av ledarna, säger chefsåklagare Lars Morand som varit förundersökningsledare.

Väktare bevakar krockade elbilar. Väktare bevakar två krockade elbilar eftersom bilarna riskerar att vara strömförande, skriver Borås Tidning.
På torsdagskvällen frontalkrockade två elbilar i Fristad och började brinna. När släckningsarbetet var avslutat kunde bilarna inte bärgas.
Först måste tekniker ta bort högvoltsdelen annars är det risk att bilarna är strömförande.
– Om du får mellan 600-800 volt i kroppen är det stor risk att du avlider, säger Rickard Holtemark, stationschef på Viking bärgningstjänst i Borås, till P4 Sjuhärad.
Två kvinnor var inblandade i olyckan. De klarade sig utan allvarliga skador.

40 000 kronor i böter för isig vindruta. En man i Eskilstuna döms att betala 40 000 kronor för vårdslöshet i trafiken.
Bilens framruta ska ha varit täckt av is och frost, rapporterar nyhetsbyrån Siren.
Sikten från förarsätet ska ha varit så begränsad att körningen betraktades som farlig.
Storleken på boten utgår från mannens ekonomiska förhållanden.

SD-politiker avgår efter avslöjande om Adolf-tatuering. En SD-politiker i Vänersborg har avgått från alla sina uppdrag efter ett avslöjande om en tatuering.
Tatueringen i nacken hade stavat ut ”Adolf” i runskrift. Politikern själv säger att han inte vet vad runorna betyder.
– Jag gillar vikingamotiv och vikingamönster. Det har ingenting med nazism att göra, säger han till tidningen.
Politikern satt i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.
Efter att Ttela konfronterat honom lämnade han alla sina uppdrag.
– Det är helt oacceptabelt och vi har nolltolerans mot sånt här. Nu synar inte vi vilka tatueringar människor har på kroppen, men det här är något vi borde ha upptäckt tidigare, säger gruppledaren Anders Strand (SD) till Ttela.

620 kilo kokain hittat i salt. Tullen i Spanien har tagit 620 kilo kokain i beslag. Kokainet hittades i salt som används för att göra djurmat, skriver Aftonbladet.
Lasten, som skickats från Colombia till Barcelona, upptäcktes och togs i beslag av tullen efter ett tips i Barcelona på torsdagen.
En talesperson för den spanska tullen säger att kokainet bland annat färgats för att undgå upptäckt.
– Salt som används till djurmat är grovt och har en brunaktig färg, så vi tror att de har färgat kokainet för att det skulle få samma färg.
Sju personer greps efter upptäckten.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.