Nyhetssammandrag måndag 12 februari 2024

Publicerad 2024-02-12

Misstänkt knivmord på kvinna i Kungälv – man anhållen, tillslag mot lägenhet i Lysekil – misstänkt bombtillverkare anhållen, man körde i 260 km i timmen – frias på grund av brist på bevis och misstänkt jaktbrott.

En man har anhållits misstänkt för mord på en kvinna i Kungälv utanför Göteborg. Kvinnan hittades död med knivskador i en bostad efter att polisen larmats till platsen vid 01.30-tiden natten mot söndagen.
Mannen greps på platsen. De båda är i 55-60-årsåldern och hade en relation till varandra. Det inträffade ses av polisen som en isolerad händelse.
– Vi ser inte några direkta kopplingar till något annat, och det finns egentligen ingen anledning till att det skulle orsaka någon otrygghet i Kungälv i stort, säger Fredrik Svedemyr, från polisen i Väst, till Dagens Nyheter.

Polisen gjorde på söndagsförmiddagen ett tillslag mot en lägenhet i Lysekil. Enligt uppgifter till TV4 gick nationella bombskyddsgruppen in i lägenheten, där de hittade  kemikalier och andra ämnen som används till att tillverka bomber.
En man i 20-årsåldern greps och anhölls senare, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har bekräftat för TV4 att man haft en insats på platsen, men lämnar i nuläget inga ytterligare kommentarer.

En motorcykelpolis blev omkörd av en bil i hög hastighet på E4:an utanför Linköping. Polisen tog upp jakten på bilen, som körde ifrån motorcykelpolisen trots att han höll en hastighet på 240 km i timmen.
Bilens hastighet uppskattades till cirka 260 km i timmen, innan den svängde av E4:an och sedan hittades övergiven en bit bort.
Vittnen såg två personer springa från bilen, och en 24-årig man pekades ut som förare. Mannen friades dock i tingsrätten, då rätten menade att det inte är bevisat att det var han som körde bilen. Mannen dömdes för ringa narkotikabrott till 30 dagsböter.

Under söndagsförmiddagen larmades polis om ett misstänkt jaktbrott vid en bostad i Sigtuna. Misstanken rörde ett skjutet rådjur.
– Något stod inte rätt till eftersom att jaktsäsongen är över. Inringaren uppgav att djuret var så pass nära bostaden att de kände att det var obehagligt. Det var i stort sett intill tomten, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till Aftonbladet.
Men väl på plats kunde polispatrullen dock konstatera att det endast var en hare som skjutits med hagel, vilket inte utgör jaktbrott.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.