Nyhetssammandrag onsdag 14 februari 2024

Publicerad 2024-02-14

Mysterium kring förgiftad familj ett steg närmare lösning, svensk skjuten i Marbella, man missnöjd med snöröjning - misshandlade snöröjare och polis avfyrade varningsskott.

Mysteriet kring den familj från Söderhamn som blev förgiftade har nu kommit närmare en lösning. Provsvaren blev under förra veckan klara och åklagare bekräftar nu att de fått i sig fosin som är en färglös giftig gas som används i bekämpningsmedel.
– Jag bekräftar att det är det giftämnet som de blivit förgiftade av, säger åklagare Christer Sammens till Expressen.
Två barn och två föräldrar hade blivit förgiftade av ett vid tillfället okänt ämne. De vårdades alla på sjukhus, men den fyraåriga dottern avled. Nu återstår frågan hur de fått i sig giftet.

Enligt spanska medier blev en svensk man under lördagskvällen skjuten i Marbella. Incidenten skedde i stadsdelen Nueva Andalucía.
Den skadade fördes till sjukhus med ambulans, hans tillstånd uppges vara allvarligt men inte livshotande.
Enligt den spanska polisen finns det anknytning till gängkriminalitet. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

En 40-årig man blev väldigt missnöjd med sin snöröjning, så till den grad att han attackerade och misshandlade föraren av det snöröjningsfordon som var ansvarig.
Allt hände i en liten ort väster om Torsby. Polis och ambulans tillkallades. Brottsoffret som var en 65-årig man, togs till sjukhus för vård av sina skador. En anmälan om misshandel har upprättats.

Under tisdagsmorgonen skulle fem personer gripas i samband med en husrannsakan i Alby, strax utanför Stockholm.
Under ingripandet uppstod någon form av tumult som resulterade i att en polis avfyrade ett varningsskott. En av de gripna är nu även misstänkt för våld mot tjänsteman.
I övrigt är polisen förtegen om bakgrunden till husrannsakan och detaljer kring de fem gripandena.
– Jag går inte in på det just nu, säger Daniel Wikdahl på polisen i region Stockholm till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.