Nyhetssammandrag måndag 4 mars 2014

Publicerad 2024-03-04

Godisbutik rånad i Göteborg – på en flaska Loka, skottlossning mot pizzeria i Eskilstuna, polisbil och taxi i krock, polisjakt på E4:an och 50-årig kvinna skadad i bilolycka.

Polispatruller larmades till en godisbutik belägen i närheten av Ullevi i Göteborg efter att en man knivrånat affären.
Bytet blev en flaska med vatten. En misstänkt man i 45-årsåldern greps kort efter rånet, värdet på bytet var 20 kronor.
– En kvinna ringde och berättade att hon och hennes affär rånats av en knivbeväpnad man. Han ryckte åt sig en flaska Loka och verkade nöjd med det, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, till Göteborgs-Posten.

Flera skott avlossades mot en pizzeria i Årby, Eskilstuna under lördagskvällen. Samma pizzeria har tidigare utsatts för attentat.
– Personer befann sig inne på pizzerian när flera skott avlossades mot byggnaden. Ingen person har skadats i samband med skottlossningen. Men det har funnits en konkret fara för människors liv, säger polisens vakthavande befäl Erik Creutz till Aftonbladet.
En förundersökning med rubriceringen försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.
Flertalet skjutningar har under det senaste året skett i Årby och polisen utreder eventuella samband. Senast i september förra året blev en man i 30-årsålder träffad i samband med en skjutning.

En polisbil och en taxi krockade utanför Centralstationen i Stockholm. Förutom patruller, kallades även räddningstjänst och ambulans till olycksplatsen.
Det fanns en passagerare i taxin som togs till sjukhus med lindriga skador. Enligt uppgift hade taxibilen genomfört en u-sväng i samband att olyckan hände. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

En polispatrull skulle stoppa en bil som var på väg norrut på E4:an mellan Uppsala och Gävle. Misstankar om att föraren var påverkad hade uppstått till följd av att fordonet framfördes vingligt.
Men föraren ville inte stanna och en polisjakt inleddes. Föraren övergav fordonet strax söder om Tierp och anslöt sig till en fest. Polis grep en person i sällskapet för ringa narkotikabrott, men vet inte om det är föraren.

En 50-årig kvinna blev påkörd av en bil i Hjällbo i Göteborg. Hon fördes till sjukhus med allvarliga skador. Föraren flydde platsen, men polis tror sig veta vem han är.
– Olyckan skedde vid 23.31 på en liten återvändsgata så händelsen är lite märklig. Vi tror oss veta vem föraren är men både han och fordon saknas just nu, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen till Aftonbladet.
En förundersökning är inledd med rubriceringarna vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycksplats.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.