Nyhetsplock måndag 25 mars 2024

Publicerad 2024-03-25

Två anhöriga till mordmisstänkt häktade, man frias från att ha använt mobil i bilen - polisvittne räcker inte, polis söker allmänhetens hjälp i mordutredning, postboxar uppbrutna - två gripna och man tog springnota och urinerade framför hotellgäster.

Två anhöriga till den 17-åriga pojke som är misstänkt för mordet på den jämnåriga Maja, har häktats. Detta enligt vad Åklagarmyndigheten uppger, på sannolika skäl misstänka för grovt skyddande av brottsling och vapenbrott.
Sedan tidigare finns en tredje person häktad, även denna misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

En man som åtalats för att ha använt mobiltelefon vid bilfärd frias av Södertörns tingsrätt. Enda bevisningen var ett polisvittne. Detta anser dock inte tingsrätten räcker som bevisning eftersom polisen endast sett mannen under en mycket kort period.
”[Polismannens] iakttagelse är momentant och det saknas därför förutsättningar för noggrann bedömning.
Tingsrätten finner därför att [vittnets] berättelse har begränsat bevisvärde trots hans erfarenhet som polis och goda ljusförhållanden i övrigt”, framhåller tingsrätten i domen.

Under fredagen hittades en man i 55-årsåldern stickskadad i Malmö, han dog senare av sina skador. Polisen har nu gått ut och bett att villaägare i området där brottet begicks, som har övervakningskameror, ska höra av sig om något av vikt kan ha fångats på film.
All information, även tillsynes oviktig sådan, vill polisen ta del av. Det handlar om inspelningar från området Ellenborg/Höja under förmiddagen den 22 mars.

Under söndagsmorgonen larmade flera personer om att de sett en man och en kvinna riva upp en påse från Postnord. När första polispatrullen anlände till flerfamiljshuset i Göteborg där vittnen uppgett att brottet begicks, flydde de två misstänkta.
Polisen tog upp jakten och mannen greps inom kort, kvinnan något senare. Utredningen visade att flera postboxar brutits upp, de två gripna är därför misstänkta för brytande av post- eller telehemlighet.
Därtill är mannen misstänkt för narkotikabrott eftersom de hittat misstänka droger på honom vid gripandet.

En man i 40-årsåldern greps efter att ha tagit en springnota från ett hotell i Göteborg. Enligt uppgift ska den misstänkte även ha urinerat framför två av hotellets kvinnliga gäster.
Mannen flydde in på ett kafé där polis hittade honom. En förundersökning om misstänkt bedrägeri är inledd.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.