Nyhetsplock fredag 29 mars 2024

Publicerad 2024-03-29

Två åtalas för sju år gammalt mord, polisjakt efter flyende personer i Stockholm, mänskliga skelettdelar hittade i Sölvesborg, kvinna död efter att ha blivit påkörd av ett tåg och misstänkt mordbrand.

Två personer åtalas nu för ett mord som begicks under 2017 i Uppsala. Brottsoffret blev skjuten med fem till sex skott och mordet har beskrivits som en ren avrättning.
Dådet filmades av en övervakningskamera och sägs ha varit en del av en kriminell uppgörelse.
– Skälet till att jag nu kunnat väcka åtal är främst att Nationellt forensiskt centrum, NFC, med hjälp av förfinade metoder kunnat göra nya undersökningar av beslag, säger senior åklagare Charlotta Stege Unger i ett pressmeddelande.

Trafikpolisen skulle stoppa en bil som körde för fort i södra Stockholm. Fordonet stannade vid trafikplats Lugnet i närheten av Hammarby Sjöstad, men de tre personerna slängde sig ur bilen och flydde till fots. Polisen jagade och kunde inom kort gripa två av de misstänkta.
Den tredje kom undan men kunde sedan med hjälp hundspårning frihetsberövas. Misstänkt brottsrubricering är grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, olovligt brukande, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.
– Man kommer göra en provtagning på föraren. Alltså ett blodprov för att se promillehalt och vilka substanser som finns i blodet, säger Rebecca Landberg, polisens presstalesperson till Aftonbladet.

Mänskliga skelettdelar har hittats av privatpersoner i närheten av Hällevik i Sölvesborg som ligger i Blekinge. Polisen har ännu inte identifierat kvarlevorna.
En förundersökning har inletts med rubriceringen mord. Gällande hur länge skelettet legat där så gissar polisen på max fem år.
– Vi har ingen aning om vem detta kan vara i nuläget. Det man kan se är att det rör sig om en vuxen person, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen region Syd till Aftonbladet.

En kvinna i 40-årsåldern blev påkörd av ett tåg och dog i Lindesbergs kommun. Anhöriga till kvinnan har underrättats om dödsfallet. Det ska enligt vad polisen gått ut med handla om en olyckshändelse.
– Rättsläget är i nuläget dödsfall utan misstanke om brott, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Vid cirka 04:30 på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten och polisen till en bilbrand vid Midsommarkransen, strax utanför centrala Stockholm.
Branden hann sprida sig till en restaurang innan man fick kontroll över den. Ingen personskador har rapporterats, men polisen misstänker brott.
– Det luktade bensin på plats och misstankar uppstår om att branden är anlagd, säger Rebecca Landberg, polisen presstalesperson till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.