Nyhetsplock lördag 30 mars 2024

Publicerad 2024-03-30

Övertänd ladugård, fyra till sjukhus efter krock, barn gick igenom isen och dog, knivattack i butik och hund död i villabrand.

En brand utbröt under fredagen i en ladugård i byn Larv som ligger i Vara kommun. Räddningstjänst kallades till platsen men när de åtta enheterna anlände var ladan redan övertänd, så de lät byggnaden brinna ner och tillsåg att elden inte spred sig. Varken djur eller människor ska enligt uppgift ha skadats. Polis har inte gått ut med om de misstänker brott.
– Det är inga djur där inne. Vi håller på och skyddar en silo med spannmål som ligger väldigt nära, sa räddningstjänstens vakthavande befäl Peter Brandels till Aftonbladet medan branden bekämpades.

En krock mellan två personbilar inträffade under fredagen på E4:an i höjd med Mantorp. Enligt vad Corren rapporterat så fördes fyra personer till sjukhus, inga uppgifter om skadeläget har offentliggjorts.
Vägen var stängd under cirka en timme medan räddningsarbetet pågick. I nuläget finns ingen misstanke om brott.

En man i 35-årsåldern som var beväpnad med ett knivliknande föremål gick till attack mot en annan man i en butik i Karlskrona. Gärningsmannen var även hotfull mot personalen. Attacken mot det tilltänkta offret misslyckades.
Polis kallades till platsen och grep den misstänkte. Ingen ska ha blivit skadad. De två som var inblandade i incidenten ska enligt polisen ha anknytning till något tidigare brott.

En pojke i femårsåldern gick under söndagen igenom isen på Tjärnasjön. Pojke var tillsammans med sin pappa och ännu ett barn. Det är oklart vad som medförde att han gick igenom isen, men han togs snabbt upp ur vattnet och fördes med ambulans till sjukhus för vård av allvarliga skador. Under torsdagen meddelades det att pojken avlidit.

Under långfredagen utbröt en villabrand i Horred i Marks kommun. Räddningstjänst och polis var på plats. Rökdykare gick in för att se om det fanns några levande personer därinne.
Ingen människa skadades, men familjens husdjur – en hund – dog i branden. Enligt uppgift totalförstördes villan.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.