Nyhetsplock söndag 31 mars 2024

Publicerad 2024-03-31

Stor explosion vid flerfamiljshus i Åkersberga, masskrock i södra Stockholm, man rånad och misshandlad och berusad man klättrade upp 15 våningar på en byggställning.

Tidigt på lördagsmorgonen larmade ett stort antal personer om en explosion vid ett lägenhetshus i Åkersberga, utanför Stockholm.
Polis och räddningstjänst anlände och kunde konstatera stora material skador.
Enligt uppgift ska ingen person ha skadats.
Nationella bombskyddet tillkallades för att säkerställa att inga fler potentiella bomber fanns på platsen. Detta är andra explosionen på kort tid i ett flerfamiljshus i Åkersberga.
Polisen tittar på eventuella samband. Ingen har ännu gripits för det senaste dådet. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Ett flertal bilar krockade under lördagen vid Gullmarsplan som ligger strax söder om centrala Stockholm. Det var under eftermiddagen som polis och ambulans tillkallades till olycksplatsen. Tre bilar var inblandade, en av förarna smet från platsen,  men hittades senare med hjälp av hundsök.
Han greps som misstänkt för bland annat smitning. Inga personskador har rapporterats.

En man blev rånad och misshandlad av två män i 40-årsåldern vid Fatbursparken i södra Stockholm. Brottsoffret skadades och fördes till sjukhus för vård. Polisen sökte i närområdet efter de misstänkta och fann dem inom kort.
De hade offrets tillhörigheter på sin person. Männen är nu misstänkta för rån och grov misshandel.

En man i 35-årsåldern som var kraftigt berusad klättrade upp 15 våningar på en byggnadsställning i Västerås. Polis larmades och första patrullen som anlände hittade mannen på byggnadens tak.
– Både polis och allmänhet ska ha sett honom kasta ner skräp från taket, säger Thomas Bertze, RLC-befäl vid polisregion Mitt till Aftonbladet.
Mannen klättrade till sist ner, men hamnade då i bråk med byggarbetarna, men polis ingrep snabbt och förde bort den berusade mannen från platsen.
Han är nu misstänkt för olaga intrång och ofredande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.