Nyhetsplock onsdag 17 april 2024

Publicerad 2024-04-17

Vapenansvarig under filminspelning döms till fängelse, svensk man gripen i Spanien, man knivhuggen vid pizzeria i Sundbyberg, Expressens chefsredaktör överklagar förtalsdomen mot honom till hovrätten och man som attackerade advokat häktad.

Hanna Reed var vapenansvarig under inspelningen av Hollywoodfilmen ”Rust” när skådespelaren Alec Baldwin avfyrade ett vapen som skulle ha varit laddat med lösa skott, men som av något skäl var skarpladdat.
Detta fick som konsekvens att fotografen Halyna Hutchins miste livet. Regissören Joel Souza skadades samtidigt. Eftersom Reed var ansvarig för att överse säkerheten kring vapnet så har hon nu efter en rättegång dömts till ett och ett halvt års fängelse.

En 35-årig svensk man har gripits i spanska Torrevieja. En europeisk arresteringsorder var utfärdad mot mannen och efter en längre tids sökande lokaliserades mannen.
Misstankarna mot honom gäller narkotikasmuggling och penningtvätt. Samma man greps under förra året, men släpptes av de spanska myndigheterna.

En man i 55-årsåldern höggs vid en pizzeria i centrala Sundbyberg, beläget nordväst om Stockholm. Det var strax utanför restaurangen som en man i 60-årsåldern gick till attack mot brottsoffret.
Den skadade fördes till sjukhus, men uppges inte ha skadats allvarligt. De två männen ska enligt uppgift ha varit bekanta.

Expressens chefredaktör Klas Granström dömdes tidigare i år för förtal efter att tidningen för vilken han är ansvarig utgivare, hade publicerat felaktiga uppgifter om en klimataktivist. Nu har han överklagat till hovrätten.
– Utfallet i tingsrätten var en besvikelse. Vi har i överklagandet pekat på skälen för att det inte är fråga om förtal, säger advokaten Ulf Isaksson till Omni.

En kvinnlig advokat blev misshandlad i Norrköping under helgen. Nu har den misstänkte, en man i 65-årsålder, häktats. Advokaten blev svårt misshandlad i ett trapphus, sannolikt har attacken anknytning till hennes yrkesroll, detta enligt en kommentar från Advokatsamfundet.
– Vi jobbar mycket med att hjälpa de advokater som blir utsatta på det sätt vi kan. Det är viktigt att man kontaktar polis i förebyggande syfte om man blir hotad eller utsatt för något, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander till NT.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.