Nyhetsplock torsdag 2 maj 2024

Publicerad 2024-05-02

Polis biten i armen av våldsam man, guldbeslag på Arlanda, man öste in jord i ambulans, tre skadade efter skoldåd i England och iscensatt rasismskandal på amerikansk skola.

Polis biten i armen av våldsam man. Under natten mot onsdagen skulle polisen i Mölndal köra en man i 35-årsåldern till sjukhuset när mannen blev våldsam. Enligt polisen hoppade han då en av poliserna och slog och bet denne i armen.
Mannen misstänks nu för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Polisen klarade sig utan några allvarliga skador.

Guldbeslag på Arlanda. Tullpersonal på Arlanda har stoppat en man som hade över ett kilo guld med sig, rapporterar Expressen.
– Tullen påträffade honom med guldet, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.
De senaste veckorna har flera personer gripits efter att ha ertappats med dyra klockor, guld och kontanter på Arlanda.
Ett kilo guld är värt ungefär 800 000 kronor med dagens guldpriser och mannen, som stoppades i tisdags eftermiddag, misstänks för grovt penningtvättsbrott.
Förra året stoppade Tullverket rekordsumman 93,4 miljoner kronor från att lämna landet, varav 87 miljoner rörde misstänkt penningtvätt.

Man öste in jord i ambulans. Vid 11-tiden igår höll ambulanspersonal på att vårda en patient i ett kritiskt tillstånd i Kungsbacka. Då kom en man i 40-årsåldern och ”öste in jord” i ambulansen, rapporterar Expressen.
Mannen kom fram med sin jordfyllda spade precis när personalen höll på att lasta in patienten i ambulansen. Enligt polisen jagade en anhörig till patienten då bort mannen och polis tillkallades.
Polisen kunde snabbt hitta mannen som nu misstänks för blåljussabotage och ofredande. Det är i nuläget oklart varför mannen gjorde som han gjorde. Enligt polisen finns det inga kända kopplingar mellan parterna.

Tre skadade efter skoldåd i England. En 17-årig pojke har gripits, misstänkt för att skadat tre personer med ett vasst föremål på en skola i Sheffield, England, rapporterar Sky News.
Händelsen inträffade under onsdagsmorgonen. En av de skadade, ett barn, har fått sjukvård. Två vuxna har också fått skador.

Iscensatt rasismskandal på amerikansk skola. En rasismskandal på en högstadieskola i USA har visat sig vara något helt annat än vad man tidigare trott. Den tidigare läraren misstänks nu för att ha försökt hänga ut sin rektor med hjälp av en AI-genererad inspelning.
Fallet, som beskrivs som banbrytande i USA, började med att ett ljudklipp dök upp i sociala medier. I det här fallet hördes en rektor på en högstadieskola i Maryland fälla rasistiska kommentarer om sina elever.
Inspelningen fick stor spridning, plockades upp av lokala medier och ledde till slut till att rektorn stängdes av.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.