Nyhetsplock tisdag 7 maj 2024

Publicerad 2024-05-07

Tre mördade turister hittade i brunn, färre anmälde våld i nära relationer 2022, flera anhållna för mord i Nora, man till sjukhus efter krock med lastbil och mördad man som hittades på rastplats vid E4:an har identifierats.

Tre turister som var på surfsemester i Baja, i Mexiko har hittats skjutna och dumpade i en brunn. Två av offren är bröder från Australien och den tredje kommer USA.
Alla tre är i 30-årsåldern och anmäldes som saknade i förra veckan. Teorin är att de mördats av tjuvar. Området anses farligt och har hög kriminalitet, just turister råkar ofta illa ut. Tre personer har gripits som misstänkta för morden.

En ny rapport från Brottsförebyggande rådet visar att det under 2022 var få som anmälde våld i nära relationer. Statistiken visar även att det är vanligare att de i yngre ålder gör en polisanmälan när de utsätts.
I åldrarna 16 till 84 uppgav 13,6 procent av befolkningen att de blivit utsatta för någon typ av våld i nära relation.
Flest antal utsatta finns i åldern 20 till 24 år. Fler kvinnor än män sa sig ha utsatts, 15,2 procent respektive 11,7 procent.

Under söndagsmorgonen larmades polis om en död person utanför Nora. Nu har flera personer anhållits misstänkta för inblandning i mordet.
Polisen är förtegen med hänvisning till förundersökningssekretessen, men uppger på sin hemsida att ”Omständigheter på platsen gör att polisen misstänker att personen bragts om livet”.

Under måndagen körde en personbil in i en lastbil på E20 i höjd med Vretstorp. Föraren i bilen, en man i 25-årsåldern, fördes till sjukhus för vård. Skadeläget har inte offentliggjorts. Någon misstanke om brott finns inte i nuläget.
– Personbilen ska ha försökt byta fil och då har ratten blivit stum så att han inte kan svänga. Därefter har man kört in i lastbilen, säger Gabriel Henning, polisens presstalesperson till Aftonbladet.

En man hittades i förra veckan död på en rastplats längs E4:an strax norr om Jönköping. Polisen har under måndagen identifierat den avlidne.
En utredning om mord har inletts och enligt vad polisen berättat så var kroppen i ett sargat skick vilket försvårade identifieringen. Ingen misstänkt har ännu gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.