Nyhetsplock onsdag 8 maj 2024

Publicerad 2024-05-08

Känguru rymde i södra Sverige, man sköts ihjäl på öppen gata, hovrätten utvisar 15-åring på livstid och skjutning i Tyresö.

Vid 11-tiden på tisdagen larmade ett flertal människor om känguru som sprang lös i Hultet som ligger utanför Hässleholm i nordvästra Skåne.
Det visade sig att den rymt från en gård på jakt efter kvinnligt sällskap. Kängurun kunde fångas in utan problem.
– Troligtvis vill han ha fler honor – det är enda förklaringen, säger gårdsägaren Jacqueline Käslin till Kristianstadsbladet.

Flera personer har anhållits som misstänkta för inblandning i mordet på den 38-årige man som under måndagskvällen sköts ihjäl ute på gatan på Södermalm i Stockholm.
Han är sedan tidigare känd av polisen och har dömts för flera grova brott. Brottsoffret träffades av flera skott och förklarades död på platsen och mordet har beskrivits som en avrättning.
Flera personer bevittnade skjutningen. Enligt uppgift finns kopplingar till Foxtrot och undergrupperingar till Hells Angels.

I oktober förra året knivmördades en 23-årig man i Kalmar. En 15-årig pojke åtalades och dömdes i tingsrätten till sluten ungdomsvård och livstids utvisning. Nu har Göta hovrätt också dömt pojken och även beslutat att han aldrig mer får återvända till Sverige efter avtjänat straff.
Den 17-årige pojke som i tingsrätten också dömdes, frias av hovrätten för stämpling till mordet. ”Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att bevisningen inte är tillräcklig för att det ska anses utrett att 17-åringen deltagit i planeringen av mordet.
17-åringen frikänns därför från stämpling till mord”, säger hovrättslagman Niklas Rundberg i ett pressmeddelande.

Under tisdagseftermiddagen larmades polis till Tyresö, söder om Stockholm, efter att en bil blivit beskjuten. Den beskjutna bilen lämnade snabbt platsen.
En stor insats inleddes med helikopter, polishundar och ett tiotal patrullbilar, flera tungt beväpnade poliser deltog i jakten.
Den beskjutna bilen stoppades vid Skogskyrkogården och i fordonet fanns flera personer, samtliga togs in till förhör och de uppges tillhöra en kriminell gruppering.
Ingen ska ha blivit skadad. En förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.