Nyhetsplock måndag 27 maj 2024

Publicerad 2024-05-27

Brand i södra Stockholm, misshandel på Tumba torg, försvunna lamm gäckar polisen, två fordon i brand i Västerås och bil voltade efter krock.

Vid 15-tiden under söndagen larmades räddningstjänsten till en adress på Södermalm i Stockholm. Ett flertal brandbilar var på plats tillsammans med annan blåljuspersonal.
Efter ungefär en timme var branden släckt. Enligt uppgift hade ingen person kommit till skada. Ännu har ingen information framkommit om orsaken till branden eller om det finns några brottsmisstankar.

En ordningsvakt tillkallade polis i samband med ett bråk på Tumba torg, söder om Stockholm. Även en ambulans larmades till platsen.
En man i 30-årsåldern hade attackerats och fått ett slag mot huvudet och fått en tand skadad. Polis sökte efter någon misstänkt, men ingen har ännu gripits.
– En anmälan är upprättad om misshandel och olaga hot, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen i region Stockholm till Aftonbladet.

En lammägare i Lund, märkte under söndagsmorgonen att tre lamm hade försvunnit från en hage. Även en mindre mängd blod ska ha upptäckts på marken i hagen.
– I nuläget tror vi att det rör sig om en stöld. Det finns inget som tyder på att det är ett djur som har gjort det och ingen av de andra djuren har några skador, säger Sara Andersson, presstalesperson för polisen i Syd till Aftonbladet.
Någon misstänkt finns inte i nuläget.

Polis och räddningstjänst larmades under söndagen till Tornsvalegatan i Västerås. Två fordon stod i lågor. Ett annat fordon hade fått en bakruta krossad.
Enligt polisen är bränderna troligen anlagda. En förundersökning gällande skadegörelse genom brand har inletts. Någon misstänkt har ännu inte identifierats.

Under söndagen krockade två bilar på Örbyleden i södra Stockholm. Ett av fordonen ska ha voltat och hamnat på sidan. Skadeläget för de inblandande är inte offentliggjort, men ambulans var på plats och förde minst en person till sjukhus för vård.
Polisen uppger att det finns vittnesuppgifter om att en av bilarna har kört mot rött och att detta kan ha orsakat olyckan.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.