Nyhetsplock lördag 1 juni 2024

Publicerad 2024-06-01

Ringde 112 nästan 500 gånger, kvinna död efter krock med lastbil, bröder misstänkta för mord släppta, god man döms till fängelse för miljonbedrägerier och två älgar på fri fot i centrala Stockholm.

En kuvina i 65-årsåldern ringde och falsklarmade till 112 närmare 500 gånger under två år. Nu döms hon av Helsingborgs tingsrätt till villkorlig dom och 100 dagsböter á 110 kronor.
Kvinnan döms dessutom för våld mot tjänsteman. Detta efter att hon misshandlat en ambulanssjukvårdare efter att denne kommit på grund av ett falsklarm gällande att maken fått hjärtstopp.

Under fredagen krockade en lastbil och en personbil i Motala. Lastbilen hamnade av något skäl tvärs över bägge vägbanorna och när kvinnan inte hann stanna så klämdes hon fast.
En ambulans körde henne till sjukhuset men skadorna var för svåra och kvinnans liv gick inte att rädda. Polisen utreder händelsen och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafiken har inletts, men ännu är ingen misstänkt för brott.

Det var den 20 maj som en man sköts till döds i ett bostadsområde i Bredäng, söder om Stockholm. I förra veckan häktades två bröder i tonåren som misstänkta för att ha skjutit ihjäl mannen som var i 40-årsåldern.
De häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkta. Nu har bägge två försatts på fri fot efter beslut av åklagare. De har ännu inte officiellt avskrivits från utredningen.

En 38-årig kvinna var förordnad god man åt ett flertal personer. Hon har nu av Örebro tingsrätt dömts till fängelse i fem år eftersom hon lurat till sig miljonbelopp.
Kvinnan döms bland annat för att betalat egna räkningar från klienternas konton och för att ha fört över olika summor till sig själv. Dessutom togs det lån i klienternas namn.
Kvinnan döms nu för flera fall av trolöshet mot huvudman och grov trolöshet mot huvudman och ett fall av grovt bedrägeri.

Två älgar tog sig under fredagen in på Södermalm, i centrala Stockholm. Ett flertal personer ringde 112 och larmade om de två djuren som irrat sig in i storstadsvimlet.
Djuren verkade ta uppståndelsen med ro. Viltvårdare och polis var på plats för att hantera situationen, beslut fattades om att djuren skulle avlivas. Strax innan klockan nio sköts de två älgarna av viltvårdare.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.