Nyhetsplock tisdag 4 juni 2024

Publicerad 2024-06-04

Kvinna drack ur andras ölglas, demonstranter gripna på skolavslutning, vårdstrejken bryter ut idag, SD kan tänkas starta nya anonyma konton och en man dog efter olycka med åkgräsklippare.

Polispådrag på pub: Kvinna drack ur andras ölglas. Polisen  larmades till en pub i Borås.
En kvinna ska ha gått runt och druckit ur andras ölglas. Kvinnan uppges därefter ha slagit en man på uteserveringen. Hon har nu gripits misstänkt för misshandel.

Demonstranter gripna på skolavslutning. Flera demonstranter ockuperade scenen vid en skolavslutning i centrala Uppsala på måndagen.
– Vi kallades till platsen och demonstranterna blev tillsagda att lämna platsen. Eftersom de vägrade fick vi gripa dem, säger polisens presstalesperson Maria Hall.
13 personer är nu misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakt. Personal och elever fick lämna platsen, men kunde senare fortsätta skolavslutningen som planerat.

Vårdstrejken bryter ut idag. Det blir vårdstrejk. På måndagseftermiddagen uppger medlarna att man inte ser någon möjlighet att lägga fram ett bud.
Konflikten handlar framför allt om fackets krav på kortare arbetstid för att personalen ska orka.
”Låsningen sitter i kravet på en generell arbetstidsförkortning och det kravet kan vi inte tillmötesgå”, uppger Jeanette Hedberg, förhandlingschef på SKR. Strejken bryter ut klockan 11 på tisdagen.

”Vi kanske startar nya anonyma konton”. Måndagens tidigare besked om att SD inte ska starta några nya anonyma konton var felaktigt, säger partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein till GP.
– Vi har inte ändrat hållning överhuvudtaget. Vi brukar alltid utvärdera vår kommunikation efter valet och det kommer vi göra den här gången också, säger han till tidningen.
– Vi kommer fortsätta att vara stora på internet. Om det innebär via anonyma konton eller influencers, det återstår att se.
L-ledaren Johan Pehrson reagerar starkt på Wallersteins uttalande.
”Imorse skulle SD sluta med anonyma konton. Nu på eftermiddagen kanske det ska öppnas fler efter valet. Jag ger inget för dessa utfästelser. Liberalerna kommer gå fram med ett skarpt förslag för att förbjuda partiers falska konton och få slut på den här cirkusen en gång för alla”, skriver han på X.

Man död – klämdes under åkgräsklippare. En man välte med en åkgräsklippare i Nybro i Kalmar län vid lunchtid på måndagen.
– Han har hamnat under gräsklipparen och vi har varit på plats för att understötta ambulans, säger Håkan Andersson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten sydost.
Vid 17.30-tiden uppgav region Kalmar att mannen dött av sina skador. Anhöriga har underrättats.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.