Nyhetsplock onsdag 19 juni 2024

Publicerad 2024-06-19

Pop- och filmstjärnan Justin Timberlake gripen för rattfylleri, svensk domstol hjälper till i italiensk mordrättegång, mord i Salem och 16-åring dömd för mordförsök på Pressbyrån.

Den 43-årige världsstjärnan Justin Timberlake greps under måndagskvällen lokal tid, för rattfylla när befann sig i The Hamptons, en semesterort för de rika som ligger på den amerikanska östkusten, detta enligt vad nyhetskanalen ABC New rapporterar.
Popstjärnan ska enligt uppgift från polisen ha blivit stoppad på väg hem från ett hotell där han träffat vänner.
Motsvarigheten till en häktesförhandling hölls under tisdagen och han försattes på fri fot utan att behöva betala någon borgen.

En italiensk domstol har begärt hjälp från Linköpings tingsrätt med att hålla vittnesförhör under en pågående rättegång för ett mord som skedde 1995.
Den svenska tingsrätten kommer att ansvara för att vissa vittnen förhörs och andra åtgärder, detta är en så kallad europeisk utredningsorder.
– En europeisk utredningsorder är ett sätt för domstolar inom EU att samverka genom att, som i detta fall, säkerställa att vittnesförhör kan hållas även när personer befinner sig i andra medlemsländer. Efter dagens beslut kommer berörda vittnen kallas i vanlig ordning, säger Petter Granqvist, chefsrådman som fattat beslutet, i ett pressmeddelande.

Under måndagskvällen sköts en man i 20-årsåldern till döds i Salem, beläget söder om Stockholm. Det var vid 23-tiden som flera personer larmade om att de hört höga smällar.
Flera patruller sändes till platsen och fann en avliden person i ett skogsområde. Flera person greps tidigt på tisdagsmorgonen. Polisen är förtegna om ärendet.
– Flera personer har gripits, men jag kan inte gå in på hur många det är, ålder eller liknande, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas till TT.

En 16-årig pojke har nu dömts till två år och åtta månaders sluten ungdomsvård för att ha försökt mörda en man som arbetade på Pressbyrån.
Det var i november förra året som tonåringen klev in på den 21-åriga mannens jobb i Göteborg och avfyrade ett skjutvapen.
Försvarets invändning har framförallt varit att det handlar om en indiciekedja, men tingsrätten finner det styrkt att den åtalade begått brottet.
– All bevisning sammantagen gör att rätten kommit fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att 16-åringen är skytten, säger rådmannen Carolina Granlund i ett pressmeddelande.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.