Nyhetsplock torsdag den 20 juni 2024

Publicerad 2024-06-20

Matbud rånad i Stockholm, bostad i Handen beskjuten, bil körde in i bostadshus och fyra anhållna för medhjälp till mordförsök.

Under tisdagskvällen blev ett matbud misshandlad och rånad i centrala Stockholm. Brottsoffret, en man i 20-årsåldern, blev inte allvarligt skadad. Ingen misstänkt har ännu gripits.
– Det är fyra män som misshandlat ett matbud, tagit budets väska med mat och sedan sprungit därifrån, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ett bostadshus beläget i Handen, söder om Stockholm, blev utsatt för en beskjutning. Enligt uppgifter från polisen ska fönster och en dörr ha träffats av ett flertal skott. Ingen ska ha skadats.
En stor polisinsats där patruller, hundförare och helikopter deltog sökte efter gärningsmän. Ingen misstänkt greps dock. En förundersökning med rubriceringen om grovt vapenbrott har inletts.

Under onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka i Rävtofta som ligger strax utanför Svalöv i västra Skåne. Det var strax innan 08:00 som räddningstjänsten fick larmet. Även ambulans och polis sändes till adressen där en personbil kört in i ett bostadshus.
Två personer kontrollerades av ambulanssjukvårdare, en togs till sjukhus. Ingen ska dock ha blivit allvarligt skadad. Polisen har ännu inte gått ut med om det finns någon brottsmisstanke.

Polisen slog till mot flera adresser i Växjö under måndagen, enligt uppgifter till Smålandsposten var det en riktad insats mot ett kriminellt nätverk. Detta sker som en konsekvens av att två beväpnade personer greps i slutet av april utanför Attunda tingsrätt i Sollentuna. Dessa var sannolikt anlitade för att utföra ett mord.
Efter insatsen under måndagen anhölls sex personer, varav fyra som åklagaren under onsdagen begärde häktade som misstänkta för medhjälp till mordförsök. De två som greps utanför tingsrätten i april sitter sedan tidigare häktade.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.