Nyhetsplock fredag 21 juni 2024

Publicerad 2024-06-21

Kvinna gripen i Stockholm för knivattack, mamma som förgiftade dotter får höjt straff, polisinsats mot thaisalonger och fyra män anhållna för skjutning i Södertälje.

Under torsdagseftermiddagen larmades polis till centrala Stockholm efter rapporter om en kvinna som med kniv hotat och skadat en man i 50-årsåldern.
Patrullerna som kom till platsen sökte och fann kvinnan snabbt, varpå hon greps. Hon anhölls sedan efter beslut av åklagare som misstänkt för misshandel och brott mot knivlagen.
Brottsoffret var lindrigt skadad och ska inte ha behövt uppsöka sjukhus.

Den mamma som tingsrätten dömde till sex års fängelse för att ha injicerat bakterier i sin dotter som medförde livshotande skador, har nu fått sitt straff skärpt av hovrätten.
Mamman har agerat inom ramen för vad som benämns som Münchausen by proxy, vilken innebär barnmisshandel genom förfalskning av symptom (BGFS). Straffet höjdes med två år till åtta års fängelse.

Under onsdagskvällen genomfördes en omfattande polisinsats mot flera thaimassagesalonger i Jönköping och Linköping.
Ett tjugotal adresser var föremål för insatsen, där man misstänker att sexhandel förkommer. Det gjordes ett flertal gripanden.
– De här stackars kvinnorna tvingas jobba på flera salonger med 10-20 kunder varje kväll, säger polisens regionala samordnare Benjamin Prom till P4 Östergötland.

Det var under onsdagen som några öppnade eld mot en lägenhetsdörr i Södertälje. Ett flertal personer befann sig i bostaden, men ingen skadades. Fyra män greps som misstänkta för skjutningen, och de har nu anhållits.
– Som jag förstår greps de ganska omgående efter skjutningen mot det här bostadshuset. Vi hämtade in ett antal personer till förhör ganska omgående och kontrollerade folk som vi träffade på i närområdet, säger Carina Skagerlind hos polisen i region Stockholm till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.