Nyhetsplock söndag 23 juni 2024

Publicerad 2024-06-23

Misstänkt apoteksrånare hittad sovandes på spårvagn, skottlossning mot bostad, försvunnen person hittad död i sjö och dubbla bränder i samma bil.

Under fredagen rånade en beväpnad man ett apotek beläget i Kortedala i Göteborg. Under lördagen hittades den misstänkta rånaren sovandes på en spårvagn.
Det var två ordningsvakter som i samband med en kontroll av den sovande mannen, även hittade narkotikaklassade läkemedel som verkade vara desamma som stulits från apoteket dagen innan.
Dessutom hittades en replika av ett skjutvapen. Polis tillkallades som grep mannen som misstänkt för grovt rån, grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

 Tidigt på lördagsmorgonen kom ett larm om misstänkt skottlossning mot ett flerfamiljshus i Akalla som ligger i nordvästra Stockholm. Enligt uppgift från polisen ska flera skott ha skjutits genom en glasruta.
Det finns även misstankar om att någon form av bomb har detonerats. Ett flertal personer låg och sov i lägenheten och en av dessa fick lindriga splitterskador.
En utredning har inletts gällande försök till mord, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse.

 I juni anmäldes en man försvunnen i närheten av Partille. Nu har han hittats död. En förbipasserande uppmärksammade vad som verkade vara en avliden person flytandes i Stora Kåsjön.
Polis larmades och efter att ha identifierat den avlidne kunde det konstateras att det var samma person som anmälts försvunnen. Polisen meddelar att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott.

Sent på fredagskvällen började en personbil brinna på E14 i närheten av Järpen. Räddningstjänsten larmades till platsen och släckte elden som startat i bilens baksäte.
Någon timme senare inkom ett nytt larm till samma adress. Väl på plats kunde man konstatera att det var samma bil som brann en andra gång.
Denna gång hade en bensindunk i bakluckan fattat eld. I nuläget vet man inte hur bränderna startat, men polisen utreder misstänkt brott.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.