Nyhetsplock lördag 22 juni 2024

Publicerad 2024-06-22

12-åring på sparkcykel påkörd, kvinna som försökte sälja mobil blev rånad, tidigare ledaren för Södertäljenätverket gripen i Colombia, man svårt skadad efter att ha klämts av ko och man släpade valp bakom cykel tills den dog.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en adress i Lund efter att en 12-årig flicka på en elsparkcykel hade blivit påkörd av en personbil.
Flickan fördes med ambulans till sjukhus för vård, skadeläget är inte offentliggjort. Förhör hölls med föraren, polisen har inte gått ut med om någon är misstänkt för brott.

En kvinna från stadsdelen Haga i Göteborg la ut sin mobil till försäljning i sociala medier. En intressent skulle möta upp henne för att eventuellt köpa telefonen, men när de möttes drog den presumtiva köparen fram en kniv och rånade säljaren.
Polis larmades och en sökinsats inleddes efter gärningsmannen, men ingen har ännu gripits. Kvinnan skadades inte fysiskt. En förundersökning gällande rån har inletts.

 Den tidigare ledaren för Södertäljenätverket, Bülent Aslanoglu, har gripits av polis i Colombia efter en internationell insats där colombianska och spanska myndigheter samarbetat.
Han misstänks vara del av ett nätverk som smugglat kokain från Sydamerika till Europa via båt och flyg, deras bas ska ha varit i Spanien. Ytterligare tolv personer som misstänks ha anknytning till nätverket greps också.
I samband med tillslagen ska omkring 100 kilo kokain ha tagits i beslag, detta enligt tidningen Narcodiario.

 En man skadades svårt i Robertsfors kommun efter att ha klämts av en ko. Polis och ambulans larmades till lantbruksadressen där mannen arbetade när olyckan skedde.
Den skadade togs till sjukhus för vård, närmare uppgift om skadeläget har inte lämnats. Polisen bedömer att det var en arbetsplatsolycka och utreder det som en sådan.

 I november förra året släpade en man i 60-årsåldern från Bohuslän sin valp bakom cykeln. Trots att valpen dog, fortsatte mannen att cykla runt fram till dess att förbipasserande stoppade honom.
Nu har länsstyrelsen beslutat att mannen förbjuds att ta hand om något djur överhuvudtaget. Beslutet gäller på obestämd tid.
Mannen har tidigare dömts till böter för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.