Nyhetsplock onsdag 10 juli 2024

Publicerad 2024-07-10

Trampades ihjäl av elefanter, fyra döda efter brand, falska poliser gripna och kissande hårdrocks-polis fick böter.

En spansk turist som var på resa i Sydafrika, har trampats ihjäl av en elefant. Spanjoren klev ur sin bil för att ta bilder av en flock med elefanter och deras ungar.
Det upplevde de vuxna elefanterna som ett hot mot sin avkomma och gick därför till attack. Turisten hann inte ta sig till säkerhet och dog senare av sina skador.
– Turister inser ofta inte hur farliga de här djuren kan vara, säger turistchefen Poeter Nel i ett uttalande till AFP.

Under söndagen utbröt en brand i en lägenhet i Karlskrona. Fyra personer hämtades ut av rökdykare, tre av dessa – en kvinna i 65-årsåldern och tre barn – meddelades samma dag att de avlidit. Ett tredje barn togs till sjukhus för vård, men idag har polisen gått ut med att även denne har gått bort.
Vad som orsakat branden har ännu inte fastställts, men polisen är hoppfull om att den fortsatta brottsplatsundersökningen ska ge svar på alla frågor.

I november förra året gick en 28-kvinna och en 27-årig man fram till en främling och uppgav sig vara poliser. De två genomförde en kroppsvisitation och ska enligt uppgift ha frågat om personen hade något vasst på sig, varefter de tvingade upp ”den misstänkte” mot ett staket.
Hela händelsen iakttogs dock av civilklädda poliser och polisaspiranter som stod tvärs över gatan. De grep in, identifierade sig och frågade vad som pågick.
De två falska poliserna greps på plats som misstänkta för rånförsök. Nu har åtal väckts mot dem för föregivande av allmän ställning. De nekar till brott.

Brottsligheten är generellt väldigt låg under Sweden Rock Festival som hålls varje år i det lilla samhället Norje i Sölvesborg. Men ett och annat brott sker dock. Nu har en anmälan som upprättades fått ett rättsligt slut.
Det gäller en nödig polis i 45-årsåldern som kissade på en campingplats i närheten av festivalområdet och blev bokstavligen tagen med byxorna nere.
Även om han inte var i tjänst vid tillfället, så har ärendet utretts av Särskilda åklagarkammaren. Nu har mannen fått ett strafföreläggande på 800 kr för förargelseväckande beteende.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.