Nyhetsplock torsdag 11 juli 2024

Publicerad 2024-07-11

Försökte smuggla 100 ormar, man med tillhygge jagade kvinna och barn, 16-åring ihjälskjuten och 8 480 brott stoppade av polisen.

En man blev stoppad av kinesiska tullen när han skulle resa från Hong Kong till Shenzhen-regionen. På honom hittades 104 ormar i sex olika ihopsnörade och ihoptejpade tygväskor.
Just Kina har sedan länge varit en central knytpunkt för djurhandel världen över, men myndigheterna har blivit allt hårdare mot den olagliga handeln. Den gripne mannen riskerar nu flera år i fängelse.

Under natten till onsdagen sköts en 16-åring till döds i ett bostadsområde beläget i Bagarmossen i södra Stockholm. Polisen fick larm vid 23:30 från flera inringare om en pågående skottlossning. Ett flertal patruller skickades till platsen, första var på plats på mindre än fem minuter.
En ung man hittas blödande på marken, ett par privatpersoner boende i området sitter med honom och ger honom första hjälpen. En ambulanshelikopter förde den skjutne till sjukhuset, men skadorna var för svåra, han förklarades död under natten.
Det här är den andra skjutning på kort tid i närområdet. En förundersökning om mord och grovt vapenbrott har inletts, ingen har ännu gripits.

En kvinna 35-årsåldern och hennes 10-åriga barn blev under onsdagsmorgonen jagade av en man med tillhygge i Falkenberg. Mannen och kvinnan ska enligt uppgift inte vara bekanta och något uppenbart motiv har ännu inte kunnat utrönas.
Ett par timmar efter händelsen greps en misstänkt man i centrala Falkenberg.

I ett pressmeddelande från polisen i region Syd framhålls att man stoppat 8 480 brott som har koppling till internationella kriminella nätverk. I sin kamp mot gränsöverskridande brottslighet har polisen intrikat sig mot utländska kriminella.
Bara i år har 212 återreseförbud utfärdats, detta ska enligt polisen ha stoppat flera tusentals brott.
– Spanare, medarbetare i yttre tjänst, utredare och andra bidrar direkt i det brottsbekämpande arbetet genom att använda gränspolisens verktyg, säger Tomas Sawicki vid Gränspolisenheten i Syd till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.