Fotsvettiga poliser undanbedes

Av Börje R P Carlsson 2016-06-25

Det är svårt att bli polis idag men det var nog inte så lätt förr heller. Ur en kallelse till poliskammaren i Stockholm, daterad den 14 februari 1952 har följande stått att läsa.

Med anledning av Eder här inneliggande ansökan om anställning som extra konstapel vid Stockholms poliskår anmodas Ni att vid Eder lämplig tidpunkt inställa Eder å centralpolisavdelningens personalexpedition i Polishuset, Agnegatan 33-37, helgfri vardag utom lördag (dock icke helgdagsafton)
klockan 9 – 9.30 i och för läkarundersökning, som Ni själv har att bekosta.

Sökande, som ej har god hälsa och lämplig kroppsbyggnad och som ej är fri från lyten eller kroppsfel, såsom dålig syn eller hörsel, åderbråck, plattfot och stark fotsvett, kan inte vinna anställning, icke heller sökande som har dåliga tänder eller lösgom.

Inställelsen sker på Er egen bekostnad.

Ovannämnd undersökning, som beräknas taga hela dagen i anspråk, ingå i den förberedande prövningen av Er ansökan och kallelsen till densamma innebär sålunda inget löfte om anställning för den händelse läkaren tillstyrker Edert antagande.

 


  Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln. Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.