Dödsstraff som belöning istället för straff

Av Andreas Magnusson 2018-04-13

Den andra juli 1931 beställde Peter Kürten in en flaska vitt vin. Till det åt han schnitzel och stekt potatis. En stund senare ställde han den bevingade frågan: ”Säg mig. Efter mitt huvud har blivit avhugget, kommer jag fortfarande kunna höra, om så bara för en stund, ljudet av mitt eget blod som svämmar ur min nacke? Det skulle vara en njutning som toppar alla andra njutningar.”

   Peter Kürten, även kallad Düsseldorf-vampyren, avrättades 22 år efter att den sista människan döm...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.