Porr på operan

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Sitter och skriver om den grova organiserade brottsligheten och har tv:n på i bakgrunden. Vill se vad SVT:s program Debatt ska handla om ikväll. 

Ni vet det där programmet där programledaren, oavsett vem det är, upprätthåller traditionen att avbryta deltagarna om de gör en sekunds paus för att andas – efter att de har yttrat sig under tio sekunder.

Vad är det då för väsentligt ämne detta samhällsprogram tar upp ikväll? Ja, herrejävlar – de har valt ämnet: Är det för porriga föreställningar på operan?

Tack snälla SVT. Jag har aldrig tänkt på att det kan vara ett problem. Hade faktiskt inte en aning om att det förekom. Det är säkert flera promille av svenska folket som är berörda av det här samhällsproblemet. Och efter vad som framgår av debatten så är det några av dessa som är upprörda – väldigt upprörda. Kränkta in i själen.

 

/wp-content/uploads/content/blogg/dicksundevalls/fst_carmen1.jpg

Ledsen att behöva göra er besvikna, men det här var det porrigaste jag kunde hitta på presentationerna av det som pågår på operascener i Sverige just nu. Men med lite god vilja, visst är väl urringningen och hennes uppsyn lite porrig?

Bilda ett parti

Föreslår att de kränkta bildar ett sånt där populärt inskränkt enfrågeparti, med parollen: Mindre porr på operan!

När jag ändå är igång med konstruktiva förslag, här är ett till redaktionen för Debatt: När det regnar mycket kryper ibland maskar upp ur jorden och vidare upp på vägar för att inte bli dränkta. Och då händer det: Några av dem blir överkörda av bilar.

Så samla ihop medlemmar ur någon djurskydsorganisation som är oerhört upprörda över dessa mord på oskyldiga maskar. Och ställ dem mot folk från bilorganisationer som bestämt hävdar att de inte kan väja för maskar, för då kan de köra i diket. Men se upp så att inte hela programserien Debatt kör i diket.

Nu tillbaka till artikeln om den grova organiserade brottsligheten i Sverige, som snart kommer att publiceras på en sajt väldigt nära dig.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.