Internt

Av Dick Sundevall 2014-07-07

När vi nu varit i gång i en dryg vecka, har frågorna börjar komma om hur vi arbetar och hur vi har lagt upp arbetet med Para§raf.se. Vi är idag Sveriges enda kriminal- och rättsmagasin. Och har valt att publicera magasinet som en sajt på nätet.

Vår ambition är att komma med en kompletterande journalistik inom det här området. Framförallt genom att ha ett bredare nät av källor. Och inte bara bygga våra artiklar på poliskällor, vilket annars är alltför vanligt.

Där du i andra medier kan läsa om olika personer ska du här få möta dem direkt. Ofta i form av exklusiva intervjuer med personer som tidigare vägrat framträda offentligt. Redan nu har vi ett antal sådana intervjuer och reportage upplagda på sajten.

Sju dagar i veckan

Varje dag 7.00 och 16.00 lägger vi ut nya inlägg i form av artiklar, krönikor och blogginlägg. Men händer det något speciellt så kan vi naturligtvis gå in och kommentera det även på andra tider. Vår ambition när vi startade var minst tre nya inlägg varje dag, sju dagar i veckan. Men det har blivit minst fyra om dagen. Alltså cirka 30 nya inlägg i veckan.

Redaktionen är liten, bara tre personer – men därtill kommer, just nu, 14 medarbetare till i form av krönikörer, skribenter och fotografer.

Värt att nämnas är att av våra krönikörer är bara en journalist. Istället kommer du vartefter att möta framträdande läkare, advokater, åklagare och ett antal författare, som skriver utifrån sina specialkunskaper. Det här ger oss ett stort och brett kontaktnät.

Gå gärna in och kommentera olika inlägg eller tipsa oss – om vad det nu är du har fått reda på.

Para§raf finansieras helt av annonser. Gillar du sajten så tipsa gärna vänner och bekanta. Ju fler som går in på sajten desto mer kan vi få in på annonser – för att med det i ryggen få resurser att gräva ännu djupare inom allt som rör kriminal- och rättsfrågor.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.