Giriga blodspengar

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Aktieägarna på Lundin Petroleums årsstämma var nöjda med att få ut betydligt mer blodspengar. Skit samma hur många som körts bort från sina hem och dödats. 

Det handlar om 200 000 människor, män, kvinnor och barn, som drivits på flykt från sina hem. Och om 10 000 som har mördats i samband med att området rensades på folk inför att Lundin Petroleum skulle prospektera ett område i Sudan. Även organiserade våldtäkter har använts som en metod för att driva bort människor.

Men aktieägarna på årsstämman ville inte ha någon oberoende granskning. Närmare 80 procent av dem röstade ner förslaget.

Hoppas någon berättar för dessa aktieägares barn att den där cykeln, mopeden, klockan, mobilen, läsplattan eller datorn de fått – är nedsmetad av blod.

Hur kan man låta girigheten gå så långt att man ger fullkomligt fan i hur vinsten har åstadkommits? Ett bankrån framstår som en skitsak i jämförelse med det här.

Vår brottsbalk utgår ifrån graden av hänsynslöshet i samband med brottet. Hur hänsynslöst det varit mot andra människor. Vilket lidande det åstadkommit. Det här folkrättsbrottet är till och med värre än vad barnamördaren i Norge åstadkom.

Hoppas ni sätter champagnen och kaviaren i halsen och kvävs.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.