Knutby, Alex och Birro

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Åsa Waldau och hennes entourage har kört igång en PR-kampanj för henne, samtidigt som vi publicerar vår artikelserie om Knutbyhaveriet här på Para§raf.

Ena dagen dyker Åsa Waldau upp på Spybar och försöker sjunga, nästa gång ser man henne i Expressens tv-program Birros bord eller i Aftonbladets Schulman show.

Marcus Birro har skrivit läsvärda böcker och vet det mesta om konstarten italiensk fotboll. Alex Schulman har skrivit en mycket bra bok om sin pappa och en ännu bättre blogg om sin dotter Charlie, bland mycket annat. Har själv mejlat Alex några gånger genom åren och berömt honom. De är alltså inga lallande nollor, utan begåvade killar som presterat något.

Så varför säljer de sig till att ställa upp på Åsa Waldaus villkor för sin medverkan? Lallar med när hon säger att det som hände i Knutby kunde ha hänt var som helst. Och nickar förnumstigt när hon påstår att hon numer försörjer sig på sin konst.

Svarta inkomster?

Senast tillgängliga deklaration visar en årsinkomst på 25 363 kronor i intäkt för Åsa Waldaus tavlor och skivor. Så om hon försörjer sig på sin konst, som hon påstår, bör nog skattemyndigheterna titta lite närmare på hennes verksamhet.

Alex Schulman håller upp några av hennes mediokra tavlor och berömmer dem! Han hinner till och med rabbla upp länken till den sajt som säljer tavlorna! Var det möjligen villkoren för att Åsa Waldau skulle ställa upp?

Marcus Birro är inte i närheten av den minsta lilla kritiska nyans i sina frågor och följdfrågor. Han står där som en nickedocka och låter Åsa Waldau påstå att det där som hände var en mediestorm och en förföljelse av stackars henne. Likaså i Alex Schulmans show. Men där framgår det att man inte ska få ställa frågor ”om det här som hände”.

Varför?

Men för fan grabbar, det handlar om ett mord och ett mordförsök där en människa har fått sitt ansikte förstört för livet. Därtill ett mystiskt dödsfall där en kvinna hittas förgiftad i ett badkar med ett krossår i huvudet. Och en helt nedbruten barnflicka som blir inlåst på en rättspsykiatrisk klinik.

Allt under Åsa Waldaus diktatoriska ledning av en extremt religiös sekt, där man tror att hon har direktkontakt med Gud och ska upp och gifta sig med Jesus.

Men Alex Schulman och Birro nickar och ler instämmande. Ojojoj, vad medierna kan vara hemska.

Varför säljer ni er till det här grabbar? Varför? Ni är ju så mycket bättre än så här.

Missa inte vår artikelserie om Knutbyhaveriet

Du hittar den under ämnesordet Knutby på sajtens förstasida. Eller under rubriken På djupet. Där finner du grävande kritiskt granskande journalistik.

Därmed över till något helt annat:

Idag döps en liten prinsessa i Sverige. I TV4:s och SVT:s morgonsoffor är man så till sig att jag är oroad för att de ska kissa på sig.

Vill härmed framföra mitt stora grattis! Ja, alltså till Republikanska föreningen, som får massor av nya medlemmar varje gång det är ett sådant här kungligt jippo.

Här kan man bli medlem:

https://forening.foreningshuset.se/republikanska_foreningen/blimedlem

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.