Massiv polisinsats

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Åkte förbi slottet i går morse. Där var massor av polisbilar och ännu mer poliser, redan klockan tio. Varför? Vad skulle kunna hända vid dopet?

Var man orolig för att republikanskas huliganer skulle anfalla? Kanske kasta ruttna ägg? Nej, det kan inte vara det man var där för. Republikaner är tänkande människor som vill ha demokrati fullt ut. Alltså en stat där statsöverhuvuden inte tillsätts genom samlag utan via allmänna val.

De är inte kända för någon som helst form av huliganism. Så varför alla dessa poliser? Blev tvungen att parkera bilen och gå och fråga:

– Vi måste hålla tillbaka folk, förklarade en kvinnlig polis. En del vill kanske försöka röra vid prinsessan.

– Men finns det verkligen sådana människor?

– Du skulle bara veta, svarade hon skrattande.

Man måste fråga för att få veta. Nu vet jag. Alla poliser var alltså där för att kunna stoppa fanatiska rojalister som ville röra vid något kungligt. Såg mig omkring och förstod vad hon menade. En del av de som redan stod där med flaggor i händerna och uppspärrade ögon, såg ut som om de glömt att ta sina mediciner på morgonen.

Därmed kändes det bra med alla poliser. Jag är beredd att lägga några skattekronor på att polisen försöker hålla ordning på fanatiker – av alla slag.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.