Män ska sitta och kissa

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Det är Vänsterpartiet i Sörmland som lagt fram det här, för att det kan komma kiss på golvet om vi står och pinkar. Vilket andra kan trampa i.

Därtill menar de att forskning visar att man tömmer blåsan mer effektivt om man sitter ner och pinkar, vilket i sin tur kan minska risken för prostataproblem.

– Det är faktiskt en folkhälsofråga, säger Viggo Hansen.

Det är mycket man kan göra: Motionera lagom mycket, bara äta nyttigt, aldrig använda tobak eller alkohol på något sätt, inte ha ett vidlyftigt sexliv, sköta sin hygien, följa alla trafikregler, inte ha för hårt åtsittande kalsonger eller dito bh, klä sig så man inte fryser eller svettas och så vidare – i all oändlighet.

Men man kan också skaffa sig ett liv – och inte ägna så mycket tankemöda åt hur andra ska framleva sina liv.

Vad gäller risken att trampa i en droppe kiss på en toalett, så innehåller urin drygt 99 procent vatten. Det är sannolikt värre med den där vattenpölen på trottaren.

En ed

Förtroendevalda politiker borde när de blivit valda svära en ed med handen på lagboken. Något i stil med den här:

Jag XX svär härmed på heder och samvete att jag att jag ska använda det förtroende jag fått till att underlätta tillvaron för medborgarna. Men absolut inte till att försöka bestämma hur de i detalj ska framleva sina liv.
Om jag bryter mot ovanstående är jag fullt medveten om att jag kommer att avsättas utan förvarning.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.