Överklassens problem

Av Dick Sundevall 2014-07-07

En av överklassungarna som är misstänkt för misshandel på Sigtunas internatskola har stämt skolan på en miljon kronor.

Den höga summan grundar sig enligt anmälan på att han inte får vara med på skolavslutningen och att den är så betydelsefull.

Ena dagen är det Lundsberg, nästa Sigtuna och andra av överklassens omhuldade internatskolor där så kallad kamratuppfostran pågår. Något som rimligen i tysthet accepteras av skolledningen då det pågått i årtionden.

Är det inte dags att fråga sig hur de här sadistiska ungarna har det hemma? Vad har de varit med om som gör dem till skitstövlar som mobbar och misshandlar andra elever?

Kommunistisk propaganda

Handlar det om att de är uppväxta i stadsdelar och hem där andra människor i första hand ses som konkurrenter och inte som medmänniskor? Hem där påståenden om allas människors lika värde ses som kommunistisk propaganda. Eller som ett dåligt skämt?

Eller är det värre än så? Har de blivit misshandlade själva under sin uppväxt? Kanske med ridpiska av en i samhället respekterad och förmögen pappa?

Kort sagt, kan det kanske vara dags för sociala myndigheter att titta närmare på de här hemmen? Så att där inte framavlas och uppfostras nya mentalt störda sadister.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.