Annan påföljd

Av Nilsson-Larancuent 2013-11-28

Det har blivit allt vanligare att författare blandar fiktion och verklighet. I sin debut tar Nina Larsdotter avstamp i de tragiska händelserna som utspelade sig i Stureby under maj 2009, när en femtonårig flicka mördades av en jämnårig kamrat. 

I författarens berättelse står relationer i fokus: Tonårskärlek, mor och dotter, fru och man – läsaren följer alla dessa karaktärer som är väl gestaltade och det är romanens största behållning.

   Det enda egentliga problem vi ser med Annan påföljd är att den marknadsförs som en spänningsroman. Som läsare har man vissa förväntningar när ordet spänning används i lanseringen, och dessa förväntningar uppfylls tyvärr inte. De som söker traditionell spänning kommer alltså att bli besvikna, medan de som uppskattar ett starkt och känslosamt drama får sitt lystmäte fyllt.

   Slutligen vill vi kommentera formgivningen. Detta är första delen i vad som utlovas bli en trilogi. Redan nu har man skapat ett genomgående tema för hela serien och allt ser imponerande ut. Som ett fristående mindre förlag i en krisande bokbransch så är det betryggande att se så mycket kärlek i formgivningen. Vi ser fram emot nästa del, tro inget annat, men vi rekommenderar starkt att genrebestämningen ses över en extra gång.

Författare: Nina Larsdotter

Förlag: Litet förlag

Utgivningsår: 2013


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.